Helmikuussa ikäpoikkeusluvalla ajokortin saanut kuljettaja määrättiin nyt jo kolmannen kerran ajokieltoon

Poliisi on määrännyt Itä-Suomessa asuvan nuoren miehen ajokieltoon jo kolmannen kerran vuoden sisällä.

Mies määrättiin joulukuussa kolmannen kerran ajokieltoon vuonna 2020, sillä hän oli syyllistynyt toistuvasti liikenneturvallisuuden vaarantamisiin.

Mies aiheutti peltikolarin elokuussa, kun hän ei noudattanut kärkikolmiolla osoitettua väistämisvelvollisuutta kääntyessään vasemmalle. Tämän seurauksena hän ajoi toisen auton kylkeen.

Kukaan ei loukkaantunut törmäyksessä, mutta molemmat autot vaurioituivat.

Mies sai sakon myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta marraskuussa, sillä hänen kuljettamansa pakettiauton kyydissä oli yhteensä 12 henkilöä.

Pakettiautoissa on paikat kahdelle matkustajalle ja lisäksi tavaratilassa olevilla istuimilla saa tilapäisesti kuljettaa kuutta henkilöä.

Ensimmäinen ajokielto muutaman kuukauden sisällä kortin saamisesta

Mies sai ajo-oikeuden alle 18-vuotiaana ikäpoikkeusluvalla helmikuussa 2020. Ensimmäisen kerran hänelle määrättiin ajokielto huhtikuussa alle kahden kuukauden sisällä ajo-oikeuden saamisesta.

Ajokiellon syinä olivat syyllistyminen ylinopeusrikkomukseen sekä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, jossa hän aiheutti vaaratilanteen menettäessään autonsa hallinnan voimakkaassa kiihdytyksessä.

Tämän seurauksena auto ajautui vastaantulevan liikenteen kaistalle.

Katso tästä muita ikäpoikkeuslupajuttuja.

Mies sai ajo-oikeutensa takaisin toukokuun lopulla, mutta määrättiin ajokieltoon jälleen syyskuussa ajettuaan kaarteisella tiellä poliisin tutkaan 111 km/h. Tiellä on 80 km/h nopeusrajoitus.

Tieosuudella on myös sivuteiden liittymiä.

Kuljettaja määrättiin ajokieltoon vakavaa piittaamattomuutta liikenneturvallisuutta kohtaan osoittaneesta teosta. Mies sai ajokorttinsa takaisin marraskuussa, mutta sai nyt jo uudelleen ajokiellon.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

2 KOMMENTIT

  1. Olisikohan jo aika pitää sitä kortia kuivumassa vähän pidemmän ajan. Vuoden tai kaksi, jotta ehtii vähän aikuistumaan.

  2. Mihin se uudelleen autokouluun passittaminen on unohtunut? Kaveri ei selvästikään ole sisäistänyt liikennekäyttäytymisen alkeitakaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here