Hämeessä ikävä alku koulutielle

Arkistokuva.

11.8.2018 13.35

Toissa viikolla rattijuopumusvalvontaa suoritettiin kohdennettuna erityisesti alemmalle tieverkostolle eli hiljaisimmille tieosuuksille niin sanotuille mökkiteille.

– Huolestuttavan paljon oli taas niitä, joiden arviointi- tai harkintakyky oli pettänyt ja he olivat lähteneet liikenteeseen juopuneina. Murheellista oli myös se, että pikkumaistissa olevia oli runsaasti, toteaa ylikomisario Reijo Tuovinen Hämeen poliisilaitokselta.

Poliisi tiedotti valtakunnallisesta valvontateemastaan erittäin paljon, mutta tällä ei poliisin kannalta ollut toivottua vaikutusta, kun kuitenkin liian monet pitivät kiinnijäämisriskiään pienenä ja lähtivät ajamaan alkoholia veressään. Tänä vuonna on pian tuhat rattijuoppoa jäänyt kiinni Hämeessä ja alle 25-vuotiaita heistä on noin neljännes.

– Tilanne on huolestuttava. Jatkamme edelleen aktiivista rattijuopumusvalvontaa, mutta toivomme samalla etteivät rattijuopumustilastot enempää kasva. Valitettavan usein kuolemantapaukset ja vakavat loukkaantumiset yhdistyvät rattijuopumuksiin, Tuovinen kertoo.

Ikävä alku koulutielle

Hämeen poliisi valvoi myös Hämeenlinnan keskustassa koulujen ympäristön liikennettä koulujen aloituksen yhteydessä keskiviikkona 8.8.

Hämeenlinnassa poliisipartio pysäytti autolla ajaneen hämeenlinnalaisen naisen, joka puhalsi alkometriin rattijuopumuksen ylittävän rajan.

Naisen kyydissä oli matkustajana mies ja heidän lapsensa, jota oltiin viemässä kouluun ekalle luokalle.

Koska oli syytä epäillä rattijuopumusta, kuskilta otettiin ajokortti pois ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Asia päätyy aikanaan käräjäoikeuden käsiteltäväksi.

Lapsi pääsi aloittamaan koulunsa, mutta koulukyyti ei ollut turvallinen. Tällä kertaa lapsen tie rattijuopon kyydissä kouluun päättyi onnellisesti.

Aina ei ole näin ollut. Poliisin tiedossa on monta surullisempaakin tapahtumaa. Poliisi teki asiasta lastensuojeluilmoituksen.

Kaikesta huolimatta poliisi toivottaa kaikille koulunsa aloittaneille turvallista koulumatkaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän