Grönholm putosi rallicrossin MM-sarjassa neljänneksi

Niclas Grönholm ajoi molemmissa Etelä-Afrikan Kapkaupungissa ajetuissa rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa itsensä finaaliin, mutta sijoitukset finaaleissa menivät sen verran ristiin, että suomalaiskuljettaja putosi sarjan toiselta sijalta neljänneksi.

Rallicrossin pääsarjaa RX1e-luokkaa jatkettiin Etelä-Afrikan Kapkaupungissa kahdella MM-osakilpailulla. Kauden loput neljä osakilpailua kilpaillaan lajin kakkoskategorian RX2e-luokan täyssähköautoilla.

CE Dealer Teamin Grönholmin Etelä-Afrikan reissulla molemmissa osakilpailuissa epäonnistui oikeastaan kaikki mahdollinen. Lauantain finaalissa Grönholm oli viides ja tänään sunnuntaina kuudes.

– Surkeat tulokset, ei voi mitään. Molemmissa MM-osakilpailuissa meni oikeastaan kaikki pieleen. Ei mun autossani ollut yhdenkään lähdön jälkeen ratti suorassa, renkaita meni ja ohjausvarsia vääntyi.

– Lisäksi radalla on sakea pöly. Jos et tullut etu- tai takasuoralle ensimmäisenä niin et nähnyt yhtään eteesi. Kakkosena MM-pisteissä tänne ja nyt nelosena kotiin. Ei hyvä, Grönholm summasi.

– Se, että selvitin tieni finaaleihin, oli torjuntavoitto. Tänään finaalin takarivistä sakeasti pölyävällä radalla ei ollut paljoa tehtävissä. Nousin lähdössä pari sijaa, mutta radan toisessa mutkassa tallikaverini syöksyi päin autoni etupyörää, ratin asento osoitti hetkessä kello kolmea ja auton ohjausvarret olivat mutkalla. Ja se finaali oli sitten siinä. Pääsin maaliin, mutta viimeisenä ja kaukana muiden takana.

MM-sarjan kaksi viimeistä ja ratkaisevaa osakilpailua ajetaan 11.–12. marraskuuta Hong Kongissa Kiinassa.

– Kaksi mahdollisuutta olisi vielä nousta MM-mitaleille. Ei tässä muu auta kun kerätä taistelutahtoa ja ottaa se mitali, Grönholm päättää.

FIA World RX, lähtö 1; Kapkaupunki, Etelä-Afrikka
1. Johan Kristoffersson (SWE) 3:50.659
2. Kevin Hansen (SWE) + 3.925
3. Timo Scheider (GER) + 4.427
4. Timmy Hansen (SWE) + 4.710
5. Niclas Grönholm (FIN) + 6.226
6. Ole Christian Veiby (NOR) + 1 kierros

FIA World RX, lähtö 2; Kapkaupunki, Etelä-Afrikka
1. Timo Scheider (GER) + 3:50.006
2. Kevin Hansen (SWE) + 1.021
3. Johan Kristoffersson (SWE) + 1.344
4. Klara Andersson (SWE) + 6.175
5. Timmy Hansen (SWE) + 6.656
6. Niclas Grönholm (FIN) + 8.532

Rallicrossin MM-pistetilanne:
1. Johan Kristoffersson (S) 107
2. Kevin Hanssen (S) 71
3. Timo Scheider (D) 68
4. Niclas Grönholm (FIN) 63
5. Timmy Hansen (S) 58
6. Ole Christian Veiby (NOR) 54
7. Klara Andersson(S) 51
8. Sébastien Loeb (F) 29

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän