Goodyearin ilmalaiva tuli taas Eurooppaan

Goodyear Blimp -ilmalaiva nousee taivaalle Euroopassa ensimmäistä kertaa lähes vuosikymmeneen.

Euroopassa kiertävä Goodyear Blimp on Zeppelin NT -ilmalaiva, jota liikennöi Deutsche Zeppelin-Reederei GmbH. Goodyear ja Zeppelinin ovat tehneet yhteistyötä jo melkein sata vuotta.

Puolijäykkä Zeppelin NT -ilmalaiva on yli 75 metriä pitkä – lähes kolme neljäsosaa jalkapallokentän pituudesta – ja lähes 18 metriä korkea.

Se on samaa mallia kuin kolme Goodyearin liikennöimää Goodyear Blimp -ilmalaivaa Yhdysvalloissa.

Goodyear Blimp saapui Eurooppaan ensimmäisen kerran maaliskuussa 1972 ja lensi neitsytmatkansa saman vuoden kesäkuussa Cardingtonissa Englannissa.

Tämä Europaksi nimetty ilmalaiva kiersi Euroopan taivaalla seuraavat 14 vuotta ja esiintyi useissa huomattavissa urheilu- ja kulttuuritapahtumissa, esimerkiksi vuoden 1985 Saksan Grand Prix -kisoissa Nürburgringillä, vuoden 1986 Ranskan avoimissa Rolland Garros -tenniskeskuksessa sekä kaksissa kuninkaallisissa häissä Isossa-Britanniassa, ennen kuin se lopetti toimintansa vuonna 1986.

Goodyear Blimp on nyt lentänyt Euroopassa ensimmäistä kertaa vuoden 2012 jälkeen.

Goodyear Blimp lentää Friedrichshafenin alueella ja laajemmin Saksassa tulevien viikkojen aikana, ja lopulta sen on tarkoitus toimittaa ilmakuvaa joistain Euroopan suurimmista vuoden 2020 moottoriurheilukalenterissa jäljellä olevista tapahtumista.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!