Goodyear julkistaa 90 % vastuullisia materiaaleja sisältävän esittelyrenkaan

Goodyear Tire & Rubber Company on julkistanut esittelyrenkaan, joka sisältää 90 % vastuullisia materiaaleja. Esittelyrengas on läpäissyt kaikkien vaadittujen testien lisäksi Goodyearin sisäiset testit.

Lisäksi esittelyrenkaan vierintävastus on todettu testeissä pienemmäksi kuin perinteisistä materiaaleista valmistetun vertailurenkaan vierintävastus. Pienemmän vierintävastuksen ansiosta tämä esittelyrengas voi säästää enemmän polttoainetta ja pienentää hiilijalanjälkeä.

Tammikuussa 2022 Goodyear ilmoitti pystyvänsä tuottamaan renkaan, joka sisältää 70 % vastuullisia materiaaleja. Vuonna 2023 Goodyear aikoo lanseerata jopa 70 % vastuullisia materiaaleja sisältävän renkaan yhteistyössä toimittajiensa kanssa.

Jotta Goodyear voi lanseerata 90 % vastuullisia materiaaleja sisältävän renkaan, sen on määritettävä toimittajiensa kanssa, kuinka paljon innovatiivisia materiaaleja tarvitaan, jotta rengasta voidaan valmistaa suuria määriä.

– Etenemme kohti tavoitettamme lanseerata toimialan ensimmäinen 100 % vastuullisia materiaaleja sisältävä rengas vuoteen 2030 mennessä, sanoo Goodyearin Chris Helsel.

– Viime vuosi oli ratkaiseva tämän tavoitteen saavuttamisen kannalta. Tutkimme uusia teknologioita, tunnistimme mahdollisuuksia laajentaa yhteistyötä ja teimme pitkäjänteistä työtä tiimissämme, jotta pystyimme osoittamaan kykymme tuottaa 90 % vastuullisia materiaaleja sisältävä rengas sekä aloittaa 70 % vastuullisia materiaaleja sisältävän renkaan valmistus tänä vuonna. Tiimimme jatkaa innovointia ja on sitoutunut paremman tulevaisuuden rakentamiseen.

90 % vastuullisia materiaaleja sisältävä rengas – 17 ainesosaa 12 komponentissa

Tämän 90-prosenttisesti vastuullisista materiaaleista valmistettavan esittelyrenkaan 12 komponentissa on 17 ainesosaa, esimerkiksi seuraavia:

  • Renkaisiin lisätään hiilimustaa seoksen lujitteeksi. Se auttaa myös pidentämään renkaiden käyttöikää. Perinteisesti hiilimusta on valmistettu polttamalla erityyppisiä raakaöljytuotteita. Goodyearin 90-prosenttisesti vastuullisista materiaaleista valmistettavassa esittelyrenkaassa käytetään neljää eri hiilimustaa, jotka tuotetaan metaanista, hiilidioksidista, kasvipohjaisista öljyistä ja käytöstä poistettujen renkaiden pyrolyysiöljystä. Näiden hiilimustateknologioiden avulla vähennetään hiilipäästöjä ja edistetään kiertotaloutta ja biopohjaisten hiilimateriaalien käyttöä suorituskyvystä tinkimättä.
  • Soijaöljyn käyttö tässä esittelyrenkaassa auttaa pitämään renkaan kumin notkeana lämpötilan vaihdellessa. Soijaöljy on biopohjainen raaka-aine, joka auttaa vähentämään Goodyearin raakaöljypohjaisten tuotteiden käyttöä. Lähes 100 % soijaproteiinista käytetään elintarvikkeissa ja eläinten rehussa, mutta jäljelle jää huomattavan paljon ylijäämäöljyä, jota voidaan käyttää teollisuudessa.
  • Silika on ainesosa, jota käytetään usein renkaissa parantamaan pitoa ja vähentämään polttoaineenkulutusta. Tässä esittelyrenkaassa käytetään korkealaatuista silikaa, joka valmistetaan riisin akanan tuhkasta (RHA-silika). Tämä riisinjalostuksen sivutuote heitetään usein pois ja se päätyy kaatopaikoille.
  • Polyesteri kierrätetään kuluttajien muovipulloista palauttamalla polyesteri sen peruskemikaaleiksi ja muuntamalla ne teknisen laadun polyesteriksi, jota käytetään renkaiden kudosrungoissa.
  • Hartseja käytetään parantamaan ja tehostamaan renkaan vetopitoa. Tässä esittelyrenkaassa perinteiset öljypohjaiset hartsit korvataan biologisesti uusiutuvilla mäntyhartseilla.
  • Jalkaosan vaijeri ja teräslangat vahvistavat vyörenkaan rakennetta. Tässä esittelyrenkaassa käytetään jalkaosan vaijeria ja teräslankaa, jotka on valmistettu valokaariuunissa tuotetusta korkean kierrätysasteen teräksestä. Valokaariuuni pienentää energiankulutusta ja lisää kierrätysmateriaalin käyttöä teräksen valmistuksessa. Se voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä verrattuna masuunissa tuotettuun teräkseen.
  • Tämä rengas sisältää myös ISCC-sertifioituja massatasepolymeereja, jotka valmistetaan bioraaka-aineista ja biokiertotalouden mukaisista raaka-aineista.

Siirtyminen vastuullisiin materiaaleihin näkyy jo joissakin Goodyearin tuotelinjoissa. Nykyään kahdeksan tuotelinjan tuotteissa ja joissakin kilparenkaissa on käytetty soijaöljyä. Lisäksi Goodyear on yli kaksinkertaistanut RHA-silikan käytön tuotelinjoissaan vuodesta 2018. Lanseeraamalla jopa 70 % vastuullisia materiaaleja sisältävän renkaan Goodyear osoittaa konkreettisesti sitoutumisensa parempaa tulevaisuutta rakentaviin ratkaisuihin.

* Vastuullinen materiaali on biopohjainen/uusiutuva kierrätetty materiaali tai materiaali, jota voidaan tuottaa soveltamalla muita kestäviä käytäntöjä, jotka säästävät luonnonvaroja ja/tai vähentävät päästöjä.

** 90 % vastuullisia materiaaleja sisältävä rengas on kehitetty esittelyrenkaaksi. Tämä tarkoittaa, että Goodyear on osoittanut pystyvänsä tuottamaan kuluttajille renkaan, jonka materiaaleista suuri osa on vastuullisia materiaaleja.

Goodyearin tekniikan avulla tehdään renkaasta tietokeskus

Renkaiden vierintävastusta vähentämällä säästöjä kuljetusyrityksille

Micheliniltä kaksi rengasta, joiden materiaaleista noin puolet on ekologisesti kestäviä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän