Fiat Ducato 40 vuoden ikään

Fiat Professional -brändin lippulaivamalli Fiat Ducato täyttää tänä vuonna 40 vuotta, ja ensimmäistä kertaa historiansa aikana Ducato oli vuoden myydyin hyötyajoneuvo Euroopassa, todetaan Fiatin tiedotteessa.

Fiat Ducatoa myytiin Euroopassa vuonna 2020 eri versioina kaikissa hyötyajoneuvoluokissa yhteensä yli 150 000 kappaletta, markkinaosuuden ollessa 20,5 %. Ducato onnistui kasvattamaan myyntiään 7,6 prosenttia, vaikka samaan aikaan Euroopan hyötyajoneuvojen kokonaismarkkina laski 3 prosenttia.

40 vuoden historia

Lähes 40 vuotta sitten Ducaton tuotanto alkoi Sevelin tuotantolinjoilla Val di Sangrossa, Italiassa, jossa Ducato valmistetaan tänäkin päivänä.

Sevel on nykyisin maailman suurin tuotantolaitos, joka valmistaa keskikokoisia ja suuria pakettiautoja.

Ducatosta on tullut yksi luokkansa monipuolisimpia malleja ja sitä valmistetaan yli 10 000:na erilaisena versiovarianttina, joita myydään yli 80 maassa ympäri maailmaa.

Kuva: Fiat.

Ducato ja matkailuautot

Laaja korimallivalikoima ja alustan muuntautuvuus ovat tehneet Ducatosta ykkösvaihtoehdon erikoisajoneuvojen ja etenkin matkailuautojen valmistajille.

Ducato on nykyisin ainoa hyötyajoneuvo, jota valmistetaan erityisesti matkailuautojen perusajoneuvoksi. Ducato-matkailuauton perusajoneuvo onkin suunniteltu yhdessä Euroopan suurimpien matkailuautojen valmistajien kanssa.

Ducaton asemasta matkailuautojen ykkösenä kertoo se, että viimeisen kymmenen vuoden aikana Euroopassa myytiin yli 500 000 Ducatoon perustuvaa matkailuautoa.

Fiat E-Ducato. Kuva: Fiat.

Sähköinen E-Ducato — uusi aikakausi alkaa

Täyssähköinen E-Ducato kirjoittaa uuden luvun Ducaton menestyksekkääseen 40-vuotiseen historiaan ja on Fiat Professionalin uusi lippulaivamalli sähköisen liikkuvuuden osalta.

E-Ducaton tuotekehitys sisälsi yli vuoden ajan mittauksia ajosuoritteiden aikana ja mukana oli yli 28 000 autoa.

Laajan testauksen ja eri näkökulmien ansiosta voitiin ottaa huomioon kaikki asiakkaiden erilaiseen käyttöön, dynamiikkaan, kuormitukseen ja ympäristönäkökohtiin liittyvät muuttujat.

E-Ducato voidaan varustaa erilaisilla modulaarisilla akkuvaihtoehdoilla. Akuston koosta ja erilaisista latauslaitteista riippuen Ducato yltää 200–330 kilometrin toimintamatkaan.

E-Ducato on myös suorituskykyinen: nopeus on rajoitettu 100 km/h akun keston maksimoimiseksi, maksimiteho on 90 kW ja suurin vääntömomentti 280 Nm.

E-Ducaton mallisto on myös sähköpakettiautoluokan laajin. Kokovaihtoehtoja löytyy asiakkaan tarpeista riippuen 10-17 m3 tavaratilan tilavuuksilla ja jopa 1950 kg:n hyötykuormakantavuudella.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!