F1-veneet: Seliöllä sysimusta GP-viikonloppu Italiassa

F1-veneiden MM-kausi on käynnistynyt lajin kaksinkertaiselta maailmanmestarilta epäonnisesti. Kauden MM-avauksessa Ranskassa Sami Seliö joutui keskeyttämään ylivoimaisesta johtoasemasta kierroksella 38/60 sähkövikaan.

Kauden toisessa osakilpailussa Italiassa Seliö ajoi kierroksella 19 toisena, kun kierroksella ohitettava Norjan Marit Stromoy käänsi poijulla veneensä hänen radiomiehensä käsittämättömästä ilmoituksesta päin suomalaiskuljettajan venettä.

Yhteentörmäyksessä molemmat kuljettajat joutuivat keskeyttämään kilpailun. Seliön veneen oikeasta takakulmasta irtosi lähes neliömetrin kokoinen pala ja vene oli ajokelvoton.

Tänään sunnuntaina varaveneellään viikonlopun toiseen MM-osakilpailuun osallistunut Seliö hallitsi aika-ajoa. Sen toisessa osiossa suomalaiskuljettajalla oli joukon nopein aika, kunnes jakson lopussa Seliön Baba-vene lensi yläkautta ympäri. Rajussa ympäriajossa Seliö vene hajosi, mutta suomalaiskuljettaja selvisi tilanteesta mustelmilla.

– Eilen meni varma kakkossija norjalaisten hölmöilyyn. Meillä oli hyvä vauhti ja veneessä hyvä balanssi, kunnes jostain käsittämättömästä syystä kierroksella ohitettavana ollut (Marit) Stromoy sai radiostaan ohjeen kääntää veneensä minua päin. Vaarallista touhua. He molemmat saivat tilanteesta varoituksen, mutta se ei paljoa lämmittänyt, Seliö kertasi lauantain kohutilannetta.

Sunnuntain aika-ajoon Seliön Sharjah Team valmisti suomalaiskuljettajalle varaveneen, jolla Seliö oli aika-ajossa hyvässä vauhdissa. Toisen osion lopussa Seliö ajoi kärjessä, kunnes päätti vielä ajaa yhden lisäkierroksen.

– Minua vaivasi pari mutkaa, joita en omasta mielestäni ajanut hyvin. Lisäksi halusin lisää kokemusta varaveneestäni. Mutkia edeltävällä suoralla veneeni nousi kuitenkin jostain syystä ilmaan ja se heitti yläkautta voltin takaisin veteen.

– Ihan oma moka. Olin viimeksi ajanut kyseisellä veneellä 2019, ja kysymyksessä oli erilainen vene kuin varsinainen kilpaveneeni. Hyvin meni siihen asti, mutta suora ei ollut tasainen, siinä oli joku virtaus ja matala vesipatti, josta lähdettiin taivaalle. Rajoilla tässä koko ajan ajetaan ja on pakko yrittää, Seliö muistutti.

Ympäriajossa Seliö vene hajosi, ja sunnuntain kisa oli pakko jättää väliin.

– Baba-venetehdas sijaitsee San Nazarrosta 150 km päässä, jonne molemmat veneeni lähtevät jo tänään korjattaviksi. Aikaa on vajaat kolme viikkoa, joka riittää ainakin siihen, että seuraavaan MM-osakilpailuun mennessä varsinainen kilpaveneeni on kunnossa, Seliö toteaa.

Seliön tallikaverina Sharjah Teamissä ajava Hollannin Ferdinand Zandbergen ajoi eilisessä MM-osakilpailussa viidenneksi ja tänään hän starttasi viikonlopun toiseen MM-osakilpailuun ensimmäistä kertaa F1-urallaan paalupaikalta. Nuori hollantilainen hallitsi kilpailua lähdöstä maaliin ja ajoi uransa ensimmäiseen MM-voittoon.

F1-veneiden MM-sarja jatkuu 15.–16. lokakuuta Sardinian saarella Olbiassa Italiassa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here