F1: Mika Häkkinen kritisoi voimakkaasti nykyistä rangaistuskäytäntöä

14.9.2017 20.05

 

Kaksinkertainen Formula 1 -maailmanmestari Mika Häkkinen kritisoi peliyhtiö Unibetille kirjoittamassaan kolumnissa formuloiden nykyisiä rangaistuskäytäntöjä. Häkkisen mielestä kuljettajaa ei pitäisi rangaista tekniikan pettämisestä.

Eräs viime viikonlopun Monzan puheenaiheista oli lukuisat lähtöruuturangaistukset, joita jaettiin eri komponenttien ja etenkin hybridimoottorinosien vaihtojen takia.

– On naurettavaa, että kuljettaja joutuu lähtöruudukon häntäpäähän, koska moottori tarvitsee uusia osia. Ymmärrän, että järjestelmää on helppo kritisoida ja sopivaa vaihtoehtoa vaikea keksiä. On kuitenkin niin, että ei ole kuljettajan syytä, jos tallin tai toimittajan pitää käyttää uusia osia, Häkkinen toteaa.

– Kisatessani ykkösissä meillä oli rangaistuksia, etenkin jos teki jotain kiellettyä radalla ja tuomaristo päätti, että ojennusta tarvitaan. Se on kuitenkin normaalia, ja tällaisia rangaistuksia on yhä käytössä. Tietyissä tilanteissa annettiin taloudellinen rangaistus, jotta asia meni varmasti perille.

– Nykyajan moottori- ja vaihdelaatikkorangaistukset ovat kuitenkin ihan eri asia. Ne ovat epäreiluja kuljettajia kohtaan. Tallit ja moottorivalmistajat tietävät säännöt suunnitellessaan ja kehittäessään autoja tai tuodessaan päivityksiä. Joten kun laskut menevät vikaan ja tarvitaan muutoksia, pitäisi rangaista talleja ja moottorintoimittajia, ei kuljettajia, jotka haluavat kisata.

– Eikä faneja, jotka odottavat suosikkiensa starttaavan kisaan siitä ruudusta, johon he aika-ajossa ajoivat.

– Tämänhetkinen järjestelmä muistuttaa tilannetta, jossa lapsi on tuhma koulussa, mutta sen sijaan että lasta rangaistaisiin, koko perhe joutuu vaikeuksiin!

– Siinä ei ole järkeä, ja lisäksi rangaistukset vaikeuttavat lajin seuraamista, Häkkinen päättää.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here