Euroopan suurin energiavarastojärjestelmä otettiin käyttöön – sähkö varastoidaan sähköautoissa käytettyihin akkuihin!

29.6.2018 22.21

Euroopan suurin liikerakennukseen sijoitettu energiavarastojärjestelmä, jossa hyödynnetään käytettyjä ja uusia sähköautojen akkuja, otettiin käyttöön tänään Amsterdamin Johan Cruijff Arenassa.

Projekti on Nissanin, Eatonin, BAM:n, Mobility Housen ja Johan Cruijff Arenan yhteistyön tulosta, ja sitä ovat tukeneet myös Amsterdam Climate and Energy Fund (AKEF) ‑rahasto ja Interreg.

Kolmen megawatin energiavarastojärjestelmä hyödyttää stadionin käyttäjiä, ympäristön asukkaita ja koko Alankomaiden sähköverkkoa parantamalla energian saannin varmuutta ja tehostamalla energian käyttöä.

Järjestelmässä Eatonin tehomuuntimet on yhdistetty 148:aan Nissan Leaf -sähköauton akkuun. Kestävän energiankäytön ohella järjestelmä edistää myös sähköautojen akkujen kierrätystä.

– Uuden energiavarastojärjestelmän ansiosta stadionin omia kestävän energian lähteitä voidaan hyödyntää entistä älykkäämmin, ja akkujen varastointikapasiteetti mahdollistaa Amsterdam Energy Arena BV ‑yhtiölle sähkön myynnin takaisin verkkoon, kertoo Johan Cruijff ArenAn innovaatiojohtaja Henk van Raan.

– Lisäksi järjestelmä takaa stadionille aina riittävästi energiaa – myös sähkökatkosten aikana. Tämä auttaa vakauttamaan koko Hollannin sähköverkkoa. Johan Cruijff Arena kuuluu ympäristön kannalta kestävimpiin stadioneihin koko maailmassa ja on edelläkävijä tämän ainutlaatuisen energiavarastojärjestelmän kaltaisten innovaatioiden käyttöönotossa.

Joustava energian varastointikapasiteetti

Uusi energiavarastojärjestelmä on merkittävässä roolissa myös Johan Cruijff ArenAn energiansaannin ja -kysynnän tasapainotuksessa.Tallennusjärjestelmän 2,8 megawattitunnin (MWh) kokonaiskapasiteetti riittäisi tuhansien kotitalouksien energiatarpeisiin.

Suuren kapasiteetin ansiosta myös areenan katolle sijoitettujen 4200 aurinkopaneelin tuottama energia voidaan varastoida ja käyttää optimaalisella tavalla.

Energiavarastojärjestelmän tarjoama varavirta vähentää dieselgeneraattorien käyttötarvetta, ja järjestelmä vakauttaa sähköverkkoa tasaamalla konserttien aikana esiintyviä energiapiikkejä.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän