ERC: Viron EM-ralli jätti huonon maun Asunmaalle

Teemu Asunmaa ja kartanlukija Ville Mannisenmäki ajoivat Viron EM-rallissa maaliin lopulta sijalla 11. Skoda Motorsport Suomen kuljettajan kilpailu lähti väärille raiteille heti perjantain aika-ajoissa Asunmaan osuttua oikomisesteeseen johtaen rengasrikkoon ja 16. nopeimpaan aikaan. Lauantai kului auratessa reittiä.

-Oli tiedossa, millainen reitin avaajan paikka on tällaisissa kilpailuissa. Taistelutahto laantuu aika vahvasti, kun näkee ja tietää ettei näillä asetelmilla pysty taistelemaan. Toisaalta, onhan se hienoa ajaa tällaisessa kisassa ensimmäisenä autona, TV-aika on ainakin taattu ja on siinäkin tavallaan jotain erityistä, Asunmaa kertoi lauantain iltahuollossa.

Sunnuntaiksi Asunmaa luovutti tien avaajan paikkansa kilpakumppaneilleen, mutta ero kärkeen oli venynyt jo saavuttamattomiin.

-Ei ollut kunnon fiilistä ajaa oikein missään vaiheessa, mutta kokeiltiin muutamia juttuja auton kanssa Sectoa varten. Toki ainahan kilsakilometrit ovat hyödyksi, mutta missään vaiheessa ei pystytty ajamaan täysiä, eikä se pidä kisavirettä yllä. Jos ensi kerralla teen samoin kuin perjantaina, niin lähden saman tien kotiin, Asunmaa naurahtaa.

Asunmaan kausi jatkuu noin kuukauden kuluttua Jyväskylässä ajettavalla Secto Rally Finlandilla, johon valmistautuminen aloitetaan heti alkavalla viikolla.

-Seuraavat pari viikkoa menee auton huoltamisessa Jyväskylää varten, ja tämän jälkeen toki ajetaan hieman testiä, Asunmaa toteaa.

Delfi Rally Estonia 2024

1. Georg Linnamäe 1:44:33,1 Toyota GR Yaris Rally2 EST
2. Robert Virves +2,2 Skoda Fabia RS Rally2 EST
3. Nikolay Gryazin +1:11,2 Citroen C3 Rally2 BGR
4. Mads Ostberg +1:23,2 Citroen C3 Rally2 NOR

11. Teemu Asunmaa +3:11,8 Skoda Fabia RS Rally2 FIN

Lue myös

ERC: Mikko Heikkilälle keskeytys Viron rallissa

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän