Ensimmäiset kuvat VW:n uudesta pienemmästä SUV-mallista

12.7.2018 14.25

Volkswagenin T-Cross on täysin uudenlainen SUV. Vuonna 2016 Geneven autonäyttelyssä esitelty konseptiauto on nyt tulossa markkinoille tuotantoautona.

T-Cross laajentaa Volkswagenin SUV-malliston tarjontaa pienemmässä kokoluokassa. T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace ja Touareg ovat nyt viisi Volkswagenin SUV-mallia Euroopassa.

T-Cross kasvattaa SUV-tarjontaa myös Kiinassa ja Etelä-Amerikassa.

Volkswagen T-Cross saa maailmanensi-iltansa tänä syksynä. Ensi-iltaa odotellessa Volkswagen lyhensi odotusaikaa ja paljasti ensimmäiset kuvat tästä pienemmän kokoluokan SUVista, lähes valmiista tuotantoautosta.

Volkswagenin T-Cross on 4 107 mm pitkä ja 1 558 mm korkea, jolloin se on hiukan isompi kuin Volkswagen Polo mutta kuuluu edelleen A0-segmenttiin.

Se on suunniteltu karismaattiseksi: T-Cross on aina etuvetoinen, jonka käytännöllinen konsepti ja älykäs rakenne tekevät siitä monipuolisen kokonaisuuden.

Se on kotonaan kaupungissa mutta valmis myös pienempiin ja suurempiin seikkailuihin kaupungin ulkopuolella.

Suomessa Volkswagen T-Cross tulee saataville kahdella TSI-bensiinimoottorilla teholuokissa 75 kW (95 hv) ja 85 kW (115 hv) sekä yhdellä TDI-dieselmoottorilla 70 kW (95 hv).

Volkswagen T-Crossin MQB-alustarakenteen avulla auton sisätilat on saatu tilaviksi. Alusta siirtää etuakselia eteenpäin, jolloin akseliväliä saadaan pidennettyä ja sisätiloja saadaan avarammiksi.
Esimerkiksi auton takaistuimia voidaan säätää pituussuunnassa, jolloin saadaan joko lisää polvitilaa tai tavaratilaa.

Tavaratila on istuinten asennosta riippuen 385–455 litraa. Istuinasento on hiukan korkeampi ja tyypillinen SUV-mallille: edessä 597 mm ja takana 652 mm.

Vakiovarusteena tulee olemaan esimerkiksi ympäristönvalvontajärjestelmä hätäjarrustustoiminnolla ja kaistanpitoavustin.

Saataville tulevat myös katvealueen varoitin ja takaa tulevasta liikenteestä varoittava avustin, jarrutusjärjestelmä City Emergency Braking sekä ennakoiva turvajärjestelmä.

T-Cross tulee saataville myös digitaalisella ohjaamolla, joka on varustettu uusimman sukupolven 8 tuuman infotainment-järjestelmällä sekä digitaalisella Active Info Display -mittaristolla.

Neljä usb-porttia ja langaton lataus takaavat optimaalisen liitettävyyden ja riittävästi virtaa älylaitteille.

Uusi Volkswagen T-Cross valmistetaan Espanjassa, Navarran tehtaalla.

1 KOMMENTTI

  1. VW-T-cross on tilava,mutta tylsän näköinen: Antaisivat Italialaisten muotoilla korin. Myös Golf mitään sanomattoman näköinen ja vielä kallis !

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän