Ensimmäiset kuvat Škodan uudesta sähköautokonseptista

Škoda Vision iV -täyssähkö-konseptiauto paljastaa ensivaikutelmia Škodan sähköisestä tulevaisuudesta.

Škodan ensimmäisen Volkswagen-konsernin sähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan pohjautuvan automallin esittelyn myötä Škoda ottaa seuraavan askeleen kohti eMobility-aikakautta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Vision iV -mallin pituus on 4 665 mm, leveys 1 926 mm ja korkeus 1 613 mm. Auton konepelti on lyhyt ja matkustamo pitkä. Vision iV on konkreettinen ensivaikutelma Škodan ensimmäisestä tulevasta sarjatuotantoautosta, joka pohjautuu Volkswagen-konsernin sähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan.

Kuva: Skoda.

Škoda-jäähdyttimensäleikön uusi tulkinta ja vaakasuuntainen valolista

Konseptiautossa on vaakasuuntainen valolista leveän ja peitetyn jäähdyttimensäleikön yläpuolella. Säleikön pystyrivoissa näkyy kristallimainen rakenne. Säleikkö korostaa keulan leveyttä ja yhdistää led-matriisiajovaloyksiköt toisiinsa.

Katso tästä muut Geneven autonäyttelyn uutuudet.

Vision iV:n sivuilmettä hallitsevat kookkaat lokasuojat ja coupémainen kattolinja. Ovet ovat kahvattomat: ne avautuvat kosketuksesta.

Perinteisten ulkopeilien tilalla on kamerat, joiden välittämä 180-asteinen näkymä näytetään taustapeilissä. Monitasoinen kojelauta, uudenlainen keskikonsoli ja pystysuuntainen, vapaasti leijuvalta vaikuttava tietoviihdenäyttö ilmentävät uutta sisätiladesignia.

Kuva: Skoda.

Kaksi sähkömoottoria ja älypuhelimen kattava integrointi

Nollapäästöisen Škoda Vision iV:n voimanlähteenä on kaksi sähkömoottoria: toinen etuakselilla ja toinen taka-akselilla. Siten Vision iV on nelivetoinen.

Moottoreiden 225 kW:n (306 hv) yhteisteho välittyy pyörille ajotilanteesta riippuen. WLTP-testisyklin mukainen maksimitoimintamatka on 500 kilometriä, ja akuston saa Škodan  mukaan ladattua 80-prosenttisesti 30 minuutissa.

Konseptiauto valvoo ympäristöään laser- ja tutkatunnistimilla sekä kameroilla. Soveltuvissa olosuhteissa auto pystyy jopa ajamaan itsenäisesti ja pysäköimään itsensä.

Kattavat liitettävyysominaisuudet merkitsevät suoraa kommunikaatiota muiden tienkäyttäjien, autojen ja infrastruktuurin kanssa.

Uusimman sukupolven tietoviihdejärjestelmällä päästään Škodan runsaisiin online-mobiilipalveluihin. Järjestelmää voidaan ohjata myös sekä eleillä että puheella, ja kuljettajan sekä etumatkustajan älypuhelimet integroituvat käyttöjärjestelmään.

Vision iV:n keskuslukitus voidaan avata digitaalisena avaimena toimivalla älypuhelimella.

Konseptiauto tarkkailee kuljettajan sydämen sykettä, mikä merkitsee lisää turvallisuutta: tarvittaessa auto osaa jarruttaa automaattisesti pysähdyksiin.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!