Ensi vuonna Polestar aloittaa toimintansa myös Suomessa

Polestar laajentaa markkina-aluettaan Euroopassa. Automerkki toimii tällä hetkellä seitsemällä Euroopan markkinalla, ja vuonna 2021 mukaan liittyvät Suomi, Tanska ja Itävalta.

– Monet ovat kysyneet meiltä, milloin Polestar 2 tulee saataville useammassa maassa. Emme luonnollisesta pysty kaikkeen kerralla, mutta ilokseni voin todeta, että laajennamme markkina-aluettamme seuraavaksi Suomeen, Tanskaan ja Itävaltaan, kertoo Polestarin pääjohtaja Thomas Ingenlath.

Merkin toiminnan on määrä käynnistyä näillä markkinoilla vuoden 2021 toisella neljänneksellä, ja tilauskirjat avataan kesän jälkeen. Ensimmäiset toimitukset ajoittuvat vuoden viimeisen neljänneksen alkuun.

Katso tästä muita Polestar-juttuja.

– Tuotteiden tarkka lanseerausaikataulu on jo pitkällä suunnitteluvaiheessa, ja avainhenkilöiden rekrytointi on alkanut uusien Polestar-organisaatioiden perustamiseksi näissä maissa, toteaa Polestarin kansainvälinen myyntijohtaja Mike Whittington.

Tarkat malli- ja hintatiedot vahvistetaan lähempänä lanseerausta.

Polestar liittyy tiiviisti Volvoon

Polestar on Volvo Carsin ja ja Geely Holdingin perustama itsenäinen urheilullisten sähköautojen merkki. Polestar hyötyy teknisistä synergioista Volvo Carsin kanssa ja merkittävistä mittakaavaeduista Volvo -yhteytensä ansiosta. Nämä synergiat antavat Polestarille mahdollisuuden suunnitella, kehittää ja valmistaa omia tehokkaita urheilullisia sähköautoja.

Polestar aloitti toimintansa vuonna 2017 pienen volyymin Polestar 1 -mallilla. Polestar 1 on urheilullinen GT-sähköhybridi, joka kehittää 609 hevosvoimaa tehoa ja 1 000 Nm vääntöä. Toimintamatka pelkällä sähköllä ajettaessa on 124 kilometriä (WLTP), mikä on enemmän kuin millään muulla hybridiautolla. Vuonna 2019 yhtiö julkisti Polestar 2 -mallin, joka on suuremman volyymin premium-täyssähköauto. Vuoden 2020 puolivälissä markkinoille tullut nelivetoinen ensimmäisen tuotantovuoden Polestar 2 kehittää 300 kW tehoa ja 660 Nm vääntöä. Siinä on 78 kWh:n akusto, joka tuottaa toimintamatkaksi 470 kilometriä (WLTP).

Polestar julkisti vuonna 2020 Precept-konseptin, joka esittelee merkin tulevaa visiota, johon kuuluvat kiinteänä osana kestävä kehitys, digitaalinen teknologia ja edistynyt muotoilu. Tulevaisuudessa mallistoon liittyy Polestar 3, joka on tehokas täyssähkökatumaasturi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here