E. Hartikainen Oy:n autoliiketoiminta siirtyy Wetterille 8.3.

Wetteri tiedotti 19.12.2022 ostavansa E. Hartikainen Oy:n autoliiketoiminnan. Kaupan kohteena on Autotalo Hartikainen ja ostajana Wetteri Oyj:n tytäryhtiö Wetteri Auto Oy. Kilpailu- ja kuluttajavirasto antoi kaupalle hyväksyntänsä 1.3.2023 ja kaupan täytäntöönpano on tehty 7.3.2023.

Autotalo Hartikaisen liiketoiminta siirtyy Wetterille 8.3.2023 alkaen. Järjestelyn kauppahinta on tarkentunut. Wetteri maksaa kauppahintana myyjille liikearvosta sekä koneista ja kalustosta kauppahintana 17,1 miljoonaa euroa. Vaihto-omaisuus arvoltaan 13,7 miljoonaa euroa siirtyy aikaisemmasta tiedotteesta poiketen LähiTapiola Rahoitus Oy:n kaupintarahoitukseen.

Kaupan myötä Wetterin maantieteellinen läsnäolo laajenee Joensuuhun, Kuopioon sekä Iisalmeen ja vahvistuu Kajaanin alueella. Wetterin henkilöstön lukumäärä kasvaa 240 autoalan asiantuntijalla noin 900 wetteriläiseen.

Myös yhtiön monimerkkiedustus kasvaa. Autotalo Hartikaisen myynti- ja huoltoedustuksiin kuuluvat Mercedes-Benz, Peugeot, Citroën, Ford, Mitsubishi, Hyundai, Kia, Suzuki, Isuzu ja Volvo, huoltoedustuksiin Polestar ja DS Automobiles.

Kuorma-autojen ja perävaunujen huoltokorjaamot toimivat Joensuussa, Kajaanissa ja Iisalmessa, raskaan liikenteen huoltoedustuksiin kuuluvat Mercedes-Benz, Mitsubishi Fuso, Scania, Sisu sekä MAN. Edustukset siirtyvät Wetterille 8.3.2023 alkaen.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) hyväksyi Wetteri Auto Oy:n yrityskaupan

Yrityskauppa: Wetterin maantieteellinen toiminta-alue laajenee merkittävästi ja monimerkkivalikoima kasvaa kuudella merkillä

Pohjois-Suomen suurin autoliikeketju vaihtaa omistajaa

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän