Citroën mukana muuttamassa kreikkalaista saarta nollapäästöiseksi

Citroën investoi kreikkalaiseen Chalki-saareen ja ottaa osaa uraa uurtavaan projektiin, jonka tarkoituksena on muuntaa saari kestävän kehityksen mukaiseksi, nollapäästöisen liikenteen alueeksi.

Chalki toimii eurooppalaisena vihreään energiaan siirtymisen laboratoriona, jossa siirtymä toteutetaan yhteistyössä useiden eri kumppaneiden kanssa, joista kukin on johtaja omalla alallaan.

Nyt, kun yhteistyösopimus on allekirjoitettu Kreikan hallituksen kanssa, käynnistyy Chalkin muuntaminen ”nollapäästöiseksi” alueeksi.

Yksi tämän päivän automaailman polttava aihe on sähköistyminen, jota Citroën vie vahvasti eteenpäin. Citroën toivookin kaikkien saaren asukkaiden sekä viranomaisten voivan ottaa täysi hyöty saarella käytössä olevista sähköisistä kulkuvälineistä, jotka ovat tarkoitettu kaikkien saavutettavaksi.

Alussa kuusi autoa

Alussa Citroën tarjoaa kuusi täyssähköistä kulkinetta sisältävän autokannan Chalkin viranomaisten käyttöön: kaksi Amia poliisille ja rannikkovartiostolle, kaksi ë-C4-mallia sekä yksi ë-Spacetourer kunnalle ja yksi ë-Jumpy Chalkin energiatuotannolle.

Kahdelle näistä ajoneuvoista on suunniteltu 48 kuukauden ilmainen leasingsopimus, jonka jälkeen Citroen ostaa autot takaisin itselleen ja lahjoittaa ne Chalkin kunnalle.

Saaren asukkaiden elämänlaatua halutaan parantaa yhä pidemmälle ja Citroën on mukana useissa aloitteissa. Yksi tärkeä askel eteenpäin on koko saaren autokannan sähköistyminen ja tavoitteena on korvata kaikki perinteiset polttomoottoriajoneuvot sähköautoilla.

Citroënin tarjoaman ilmastoneutraaleja liikkumismuotoja koskevan kehityssuunnitelman kautta Citroën tarjoaa saaren asukkaille ja yhtiöille mahdollisuuden täyssähköautoihin saavutettavin hinnoin ja vaihtoehtoisin keinoin.

Saaren asukkaat saavat lisäksi nauttia parantuneesta elämänlaadusta ilman melua, parantuneessa ilmanlaadussa, puhtaammassa ympäristössä sekä alhaisemmista energiakustannuksista.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!