Bridgestonen toimipisteiden yhteyteen 3 500 sähköautojen latausasemaa

Renkaiden ja kumituotteiden valmistaja sekä turvallista ja vastuullista liikkumista edistävien ratkaisujen tarjoaja Bridgestone ja johtava sähköautojen latausratkaisujen toimittaja EVBox laajentavat uudessa pitkäjänteisessä yhteistyössä Euroopan latausinfrastruktuuria.

Kumppanit asentavat jopa 3 500 uutta latausasemaa Bridgestonen Euroopan jälleenmyynti- ja huoltopisteverkostoon, johon sisältyy johtavia brändejä, kuten Speedy.

Viisi vuotta kestävällä projektilla Bridgestone haluaa tukea sähköautojen käyttöönottoa ja muokata kestävän liikkumisen tulevaisuutta.

Projekti käynnistyy Ranskasta ja Italiasta ja laajenee sitten Britanniaan, Saksaan, Puolaan, Espanjaan ja muihin Euroopan maihin.

Bridgestonen uuteen latausverkostoon tulee sekä tavallisia että pikalatausasemia. Ensimmäiset latausasemat asennetaan sijainniltaan strategisiin jälleenmyynti- ja huoltopisteisiin, ja ne ovat niin yksityisautoilijoiden kuin yritysten käytettävissä.

Pikalatausasemia asennetaan kohteisiin, joissa on suuri tarve pikalataukselle.

Yhteistyötä tukee EVBoxin kumppani TSG, joka on johtava liikkuvuusratkaisujen teknisten palvelujen toimittaja ja ottaa johtavan roolin latausinfrastruktuurin suunnittelussa, asennuksessa ja kunnossapidossa Bridgestonen jälleenmyynti- ja huoltoverkostossa Euroopassa.

Bridgestonen ja EVBoxin kumppanuuden ansiosta niin yksityiset kuin yritykset saavat käyttöönsä Euroopan laajimpiin kuuluvan latausasemaverkoston helposti EVBoxin kortilla tai mobiilisovelluksella.

Verkostoon kuuluu tulevien 3 500 latauspisteen lisäksi nykyiset yli 130 000 julkista latauspistettä. Kaikkia niitä hallitaan EVBoxin lataushallintaohjelmistolla.

Erittäin kätevä ja vaivaton sovellus (tai kortti) tarjoaa käyttäjille yhden keskitetyn maksu- ja laskutusalustan, joka tarjoaa tietoa lataustottumuksista ja mahdollistaa matkustamisen autolla Madridista Helsinkiin käyttäen yhtä ja samaa ainutlaatuista ratkaisua.

EVBox-kumppanuuden ansiosta Bridgestonen jälleenmyyntiverkosto Euroopassa pystyy tarjoamaan sähköautoilijoille mahdollisuuden ostaa kotilatauspisteen asennettuna, mikä vahvistaa yhtiön sitoutumista sähköautojen käytettävyyden parantamiseen vastuullisempana liikkumisen muotona.

Investoinnit tukevat sähköautojen käyttöönottoa Euroopassa

Bridgestone näkee sähköautot valtavana mahdollisuutena vähentää CO2-päästöjä ja tehdä liikkumisesta ympäristöystävällisempää, etenkin kun Euroopassa uutena ostetuista autoista arvioiden mukaan 20 % on sähköautoja vuonna 2025[1].

Silti edessä on vielä monta estettä, ennen kuin täysin sähköisestä tulevaisuudesta voi tulla totta.

Bridgestonen vuosittaisessa tutkimuksessa sähköautoilun omaksumisesta kävi ilmi, että 50 prosenttia niistä, jotka eivät harkitse sähköauton hankkimista, antoi syyksi riittämättömän latausinfrastruktuurin[2].

Tähän haasteeseen tartutaan EU:n Fit for 55 -ilmastopaketissa, jossa jäsenvaltioita vaaditaan laajentamaan latausinfrastruktuuria suhteessa nollapäästöisten autojen odotettuun myyntiin ja asentamaan pääteiden varsille säännöllisin välimatkoin lataus- ja tankkauspisteitä[3].

Osana sitoutumistaan liikkumisen kestävän tulevaisuuden tukemiseen Bridgestone muuttaa liiketoimintaansa ja luo edellytyksiä sähköautojen yleistymiselle.

Bridgestone investoi sähköautojen premium-renkaiden ja rengasteknologioiden sekä yritys- ja liikkuvuusratkaisujen kehitykseen sähköautoille täysin integroidun toimintamallinsa kautta.

Yhtiö tekee myös yhteistyötä johtavien sähköautovalmistajien kanssa, kehittää jälleenmyynti- ja huoltoverkostonsa sähköautovalmiutta ja tarjoaa saman katon alta muun muassa huolto-, rengas- ja latauspalvelut sekä liikkuvat palvelut sähköautoille.

Kumppanuus EVBoxin ja TSG:n kanssa Euroopan latausinfrastruktuurin laajentamiseksi on iso askel tällä matkalla.

[1] Lähde: Bridgestonen sisäiset arviot, jotka perustuvat Frost & Sullivanin, BCG:n, ACEA:n, LMC:n, Transport & Environmentin ja IHS:n tietoihin vuodelta 2020.

[2] Bridgestonen vuonna 2021 toteuttama tutkimus, joka käsitti yli 3 000 kuluttajaa Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Puolassa, Espanjassa ja Isossa-Britanniassa.

[3] Latauspiste 60 kilometrin välein ja vetytankkauspiste 150 kilometrin välein.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!