BMW:n rallisarjaan uusi mestari

Anssi Valkonen on BMW-sarjan uusi mestari.

15.9.2018 21.40

 

Huipputasaisen BMW Xtreme Rally -sarjan uusi mestari on kauhavalainen Anssi Valkonen.

Mestaruus ratkesi AL-Härmän kuljettajan eduksi jo sarjan toiseksi viimeisessä osakilpailussa, kun viime vuonna mestaruuden ylivoimaisesti voittanut Veli-Matti Havelin ajoi Maxell-rallissa ulos, eikä Sami Grönhalin loppukiri riittänyt Valkosen voittamiseen.

BMW-sarjan viidentenä osakilpailuna Pusula-keskeisesti ajettu kuuden erikoiskokeen Maxell-ralli kulki alusta alkaen Valkosen komennossa.

Mestaruusmahdollisuudet omanneet Laihian UA:n Havelin ja Nurmijärven UA:n Grönthal jäivät 11,7 kilometrillä EK-pohjista 9 ja 15 sekuntia.

Havelin kuroi kakkosella eroa kiinni viisi sekuntia, mutta hallitseva mestari poistui ajouralta EK 3:lla.

Nelonen meni Grönthalin nimiin, mutta Valkosen kaula oli jo yli 51 sekuntia. Tulevan mestarin varmistellessa voittoa Grönthal ”sai” voittaa myös kaksi viimeistä EK:ta. Maalissa Valkosen ja Grönthalin ero oli 25 sekuntia.

Kolme osakilpailuvoittoa ja kaksi kolmossijaa takaavat 30-vuotiaalle Valkoselle BMW-sarjan mestaruuden, mutta Urjalassa 13.10. ajettavassa sarjapäätöksessä kilpaillaan vielä tiukasti BMW-sarjan himmeämmistä mitalisijoista.

Kakkossijasta ajavat Havelin (2017) ja Grönthal (2016) ovat sarjan edelliset mestarit.

BMW-mestaruus on sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuneen Valkosen ensimmäinen.

Jani Pohton kartturoima Valkonen ajoi viime vuonna etuvetoisella autolla rallin SM3-luokassa, ja tänä vuonna uusi BMW-mestari ajoi rallin lisäksi SM-rallicrossia SRC-luokassa.

www.xtremerally.fi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here