BMW tuo nelivetouutuudet M3 Sedan Competition ja M4 Coupé Competition -malleista

BMW tuo uuden sukupolven M3- ja M4-sarjan Competition-malleihin nyt ensimmäistä kertaa xDrive-nelivedon.

Competition-mallien kuusisylinterisen moottorin teho 375 kW/510 hv siirtyy takapyörille Drivelogic-järjestelmää käyttävällä 8-vaihteisella M Steptronic -automaattivaihteistolla. M-sarjan neliveto jakaa jatkuvasti vetoa etu- ja takapyörille.

Nelivedon lisäksi myös M-sarjan tasauspyörästö ja sen luistonesto sekä ajonvakautus tasapainottavat vedon ohjaamista pitäville pyörille ilman tehonmenetyksiä, jos autolla ajetaan pidon äärirajoilla tai esimerkiksi toisella puolella pito on merkittävästi toista heikompi.

Malleissa voi käyttää myös 4WD- ja 4WD Sport -ajotiloja, joista jälkimmäinen ohjaa enemmän vääntöä takapyörille. Molemmat mallit kiihtyvät nollasta sataan kilometriin tunnissa 3,5 sekunnissa eli 0,4 sekuntia takavetoisia versioita nopeammin.

BMW M3 Sedan Competition -mallin yhdistetty kulutus on 10,1–10,0 l/100 km ja yhdistetyt CO2-päästöt 231–228 g/km. M4 Coupé Competitionin yhdistetty kulutus on 10,1–10,0 l/100 km ja yhdistetyt CO2-päästöt 230–227 g/km.

Autoihin saa lisävarusteena täysin uuden M Drive Professional -ajotilan, joka on tarkoitettu erityisesti kilparadalle. Siihen kuuluu kymmenportaisesti säädettävä M Traction Control -luistonesto sekä M Drift Analyzer ajamisen analysointiin.

M3 Sedan xDrive Competition -mallin autoverollinen alkaen-hinta on 142 511 euroa. M4 Coupé xDrive Competition -mallin autoverollinen alkaen-hinta on 147 514 euroa. Niiden tuotanto käynnistyy heinäkuussa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here