BMW tuo markkinoille M3 Touring -mallin

BMW on tuomassa BMW M3 -urheiluautojen sarjaan ensimmäisen kerran Touring-mallin, jonka suuri tavaratila joustaa eri tarpeiden mukaan, todetaan BMW:n tiedotteessa.

BMW M3 Sedan- ja BMW M4 -mallit esitellään maailmalle syyskuussa, ja BMW M4 Convertible -mallin lanseeraus ensi vuonna on myös jo tiedossa.

Nyt tarkkasilmäiset voivat nähdä Münchenin lähistöllä myös täysin uudenlaisen M-sarjan mallin, kun viisiovista M3 Touring -prototyyppiä koeajetaan Garchingissa sijaitsevan kehityskeskuksen ympäristössä Nürburgringin radalla tehtyjen testien jälkeen.

Touring-mallissa M-sarjalle tyypilliseen suorituskykyyn yhdistetään aiemmin vain BMW M5:ssä nähtyä tavaratilaa ja toiminnallisuutta.

Sekä toisen sukupolven että neljännen sukupolven Sedan-mallit vuosina 1992 ja 2007 saivat seurakseen Touring-mallin, eikä ajatus ole uusi M3-sarjassakaan: 20 vuotta sitten lanseerattiin vastaava, kolmannen sukupolven BMW M3:een perustuvat prototyyppi.

Silloin tavoitteena oli osoittaa, että eri korityyppien valmistus urheiluautojen tuotantolinjalla onnistuisi.

Tiedotteen mukaan seitsemännen sukupolven BMW M3 -malleissa ei enää tyydytä teoriaan ja tuotantoteknisiin testisarjoihin.

Kuusisylinteristä M TwinPower -turbomoottoria on viritetty edelleen ja autossa on viisi ovea ja muuntuva tavaratila.

Katso myös tämä: Huima hinta: Vuoden 1988 BMW E30 M3 myytiin 250 000 dollarilla

Uudesta korista huolimatta uusi M3 Touring on ulkomuodoltaan selvästi M-sarjaa – sen takaavat leveä akseliväli, silmiinpistävät suuret ilmanottoaukot edessä ja neljä pakoputkea.

BMW M3 Touring on vielä kaksivuotisen kehitysprosessinsa alkuvaiheissa. Kuten muidenkin BMW 3 -urheiluautojen tavoin, yleisillä teillä tehdyt koeajot ovat merkki siitä, että ratkaiseva askel kohti mallin lanseeraamista on otettu.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here