BMW solminut pitkäaikaisen toimitussopimuksen ruotsalaisen akkuvalmistajan kanssa

BMW Group edistää määrätietoisesti liikenteen sähköistämistä ja on siksi solminut pitkäaikaisen toimitussopimuksen ruotsalaisen akkuvalmistaja Northvoltin kanssa, todetaan BMW:n tiedotteessa.

Päämääränä on valmistaa kestäviä akkukennoja Euroopassa. Sopimuksen arvo on kaksi miljardia euroa.

Akkukennoja aletaan valmistaa vuonna 2024 Northvoltin Skellefteåhon parhaillaan rakennettavalla tehtaalla. BMW Groupille on tärkeää, että Northvolt käyttää Pohjois-Ruotsissa paikallisesti tuotettua vesi- ja tuulivoimaa.

Tiedotteen mukaan BMW Group hankkii akkuja myös kiinalaisen valmistajan CATL:n kautta, joka rakentaa parhaillaan tehdasta Saksaan Erfurtiin.

Jokainen BMW Groupin käyttämä kennosukupolvi on saanut maailmanlaajuisesti tunnustusta sekä teknologisesta että liiketoiminnallisesta näkökulmasta.

Kestävyys tärkeää sähköisen liikenteen kehittämisessä

BMW Group ja Northvolt louhivat valmistuksessa tarvittavaa kobolttia ja litiumia kaivoksista, jotka täyttävät molempien yhtiöiden korkeimmat vastuullisuusstandardit. Näin varmistetaan raaka-aineiden alkuperän täysi läpinäkyvyys.

Ympäristöstandardien noudattaminen, ihmisoikeuksien kunnioittaminen ja hiilijalanjäljen vähentäminen ovat ensisijaisia tavoitteita.

BMW Group ja Northvolt pyrkivät luomaan kestävän akkukennojen arvoketjun Euroopassa. Akkukennojen kehityksessä painotetaan vahvasti kierrätyksen mahdollistavaa suunnittelua.

Akkukennojen nopeasti kasvavan kysynnän vuoksi akkukomponenttien kierrätys elinkaarensa päässä sekä raaka-aineiden laaja uudelleenkäyttö ovat avainasemassa parhaan mahdollisen materiaalikierron varmistamisessa.

Akkukennojen valmistustavalla vaikutusta CO2-päästöihin

Autojen sähköistyessä siirtyy mahdollisuus vähentää hiilidioksidipäästöjä korkeammalle arvoketjussa. Syynä on korkejänniteakkujen tuotannon energiaintensiivisyys – akkukennojen valmistuksessa syntyy 40 prosenttia täyssähköauton kokonaispäästöistä, todetaan tiedotteessa.

Siksi BMW Group keskittyy vahvasti akkukennojen tuotantoon, jonka avulla voidaan pitkällä tähtäimellä tehokkaasti vähentää hiilidioksidipäästöjä.

BMW on tiedotteen mukaan tehnyt sopimuksen CATL:n, Samsung SDI:n ja Northvoltin kanssa ainoastaan vihreän sähkön käytöstä viidennen sukupolven akkukennojen valmistuksessa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!