BMW on julkaissut ensimmäiset naamioidut kuvat uudesta i5-mallista

Kahdeksannen sukupolven BMW 5-sarjan Sedan esitellään muutaman kuukauden päästä. Se lanseerataan ensimmäistä kertaa myös täysin sähköisenä BMW i5 – mallina.

Nyt paljastetaan ensimmäiset kuvat BMW i5 Sedan -mallin naamioiduista prototyypeistä, jotka ovat kuluneen vuoden aikana taittaneet kilometrejä erilaisilla teillä ja pinnoilla – myös Pohjolan lumella ja jäällä.

Kuva: BMW.

BMW 5-sarjan Sedanin ensimmäinen sukupolvi tuli markkinoille vuonna 1972. Vuoden 1972 ja vuoden 2023 välillä on tuotettu yli kymmenen miljoonaa BMW 5 -sarjan autoa.

Vuosimallin 50-vuotisjuhlan jälkeen uusi sukupolvi on valmis ottamaan paikkansa BMW:n valikoimassa keskikokoisen BMW 3-sarjan ja ylellisen BMW 7-sarjan välissä.

Täysin uusi BMW 5-sarjan Sedan valmistetaan Dingolfingin tehtaalla Saksan Baijerissa. Tehdas valmistaa BMW 5-sarjan lisäksi BMW 7-sarjaa, BMW 8-sarjaa ja BMW iX:ää.

Kuva: BMW.

Naamioidut prototyypit yleisellä tiellä

Dingolfingin-tehdas on jo valmistanut useita BMW i5 Sedaneita prototyypeiksi erilaisiin testaustarkoituksiin. Useita prototyyppejä on testattu vaativissa olosuhteissa Alpeilta napapiirille asti.

Tässä testausvaiheessa on keskitytty voimansiirron ja alustan ohjausjärjestelmiin sekä korkeajänniteakun toimintaan talviolosuhteissa. Myös ajo-ominaisuuksia on testattu pidon, vakauden ja dynaamisuuden tasapainottamiseksi optimaaliseksi.

BMW:n oma testikeskus Arjeplogissa Pohjois-Ruotsissa on täydellinen paikka testata ja hienosäätää uusia malleja ennen niiden sarjatuotantoa. Siellä testattiin myös erityisen hyvin naamioituja BMW 5-sarjan Sedanin prototyyppejä helmikuussa 2022.

Kuva: BMW.

Autojen korit oli verhoiltu ylimääräisillä muovilevyillä, ja niiden etu- ja takavalot oli korvattu tilapäisratkaisuilla. Autot ajoivat viisi päivää Alppien juurelta Tanskan kautta napapiirin kupeeseen Ruotsin Lappiin. Hieman yli 3 000 kilometriä maantietä ja moottoritietä käsittänyt reitti tarjosi myös hyödyllistä kokemusta latauksen optimoinnista pitkien ajojen aikana.

Suurin osa muista testeistä tehtiin vuoden 2022 aikana Baijerin ympäristössä ennen helmikuussa 2023 tehtyä uutta matkaa viimeisten säätöjen tekemiseksi Pohjolan lumisilla ja jäisillä teillä. Viimeisellä vierailulla prototyypit olivat kevyemmin naamioituja ja lähes oikeanlaisilla ajovaloilla varustettuja.

Lanseeraus on lähellä

Täysin uuden BMW i5 Sedanin lanseeraus lähenee. Ennen mallin paljastusta muutaman kuukauden päästä on vielä luvassa lisätietoja. BMW on jo ilmoittanut, että tulossa on myös malli, jonka nimessä on kirjain M, ja että myös BMW i5 Touring -farmariauto saadaan teille ensi vuonna.

Muutaman kuukauden kuluttua paljastuvassa BMW 5 -sarjassa on myös täyssähköversio

BMW astuu uuteen sähköiseen aikakauteen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän