Bentleyn kautta aikojen taloudellisin malli kulkee sähköllä yli 40 kilometriä

Flying Spur Hybrid ja Bentayga Hybrid aloittavat Bentleyn sähköllä liikkuvien autojen sarjan, joka vahvistaa Bentleyn siirtymää täysin hiilineutraaliksi organisaatioksi.

Vuoteen 2024 mennessä koko Bentley-mallistoon on tarjolla hybridivaihtoehto. Ensimmäinen täyssähköinen Bentley tuodaan markkinoille vuonna 2025 ja vuonna 2030 yhtiön mallistossa on ainoastaan täyssähköautoja.

Kuva: Bentley.

WLTP-sertifioinnin ja tyyppihyväksynnän mukaan Flying Spur Hybridin keskimääräiset hiilidioksidipäästöt ovat vain 75 g/km. Toimintamatka (yhdistetty) on 805 km ja puhdas sähköinen toimintamatka noin 41 km (WLTP).

Uusi voimalinja yhdistää 2,9-litraisen V6-bensiinimoottorin edistyneeseen sähkömoottoriin. Yhdistelmä tuottaa yhteensä 544 hevosvoiman tehon ja 750 Nm vääntömomentin – tehoa on 95 hevosvoimaa enemmän kuin Bentayga Hybridissä.

Uudesta Flying Spurista tulee kaikkien aikojen suosituskykyisin ladattava Bentley-malli.

Kuva: Bentley.

Käytettävissä on yltäkylläisesti tehoa, ylivoimaisen väkevä vääntömomentti ja kaasupolkimen painallukseen herkästi vastaava voimalinja.

Uusi hybridi häviää kiihtyvyydessä (0–100 km/h 4,3 sekunnissa) vain pari sekunnin kymmenystä Flying Spur V8:lle, vaikka polttoaineenkulutus on merkittävästi pienempi.

Litiumioniakusta on sähkömoottorin käytettävissä 18,0 kWh energiaa, ja akku latautuu täyteen parhaimmillaan kahdessa ja puolessa tunnissa. Tehoelektroniikka muuntaa korkeajänniteakkuun varastoidun energian joko ruokkimaan sähkömoottoria tai täydentämään auton 12 voltin sähköjärjestelmää.

Kuva: Bentley.

Upeita materiaaleja ja modernia muotoilua

Flying Spurin matkustamo todistaa Bentleyn osaamisesta modernin sisustuksen luomisessa. Valinnanvaraa on valtavasti: asiakkaat voivat valita viidestätoista (viisi vakio- ja kymmenen valinnaista) nahkan väristä ja kahdeksasta eri puuviilusta yksilöllisen kokonaisuuden luomiseksi.

Tikkaukset ja kuvioinnit voidaan toteuttaa piilotikeillä tai kontrastiväreillä, istuinverhouksiin on tarjolla myös kontrastiväriset tereet, jotka tuovat mieleen alkuperäisen 1950-luvun Flying Spurin.

Kuva: Bentley.

Auton ulkovärin voi valita yli 60 vaihtoehdosta, joihin kuuluvat Mulliner-valikoiman värit sekä räätälöidyt vaihtoehdot.

Kirkkaille yksityiskohdille on tarjolla moderni Blackline-vaihtoehto, jonka mukana myös lisävarusteena saatava valaistu Flying B vaihtuu tummaksi versioksi.

Juuri tyyppihyväksytty Flying Spur Hybrid on nyt tilattavissa myös Suomessa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

Kuva: Bentley.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here