Autotoday 10 vuotta sitten: ”Tässä syy, miksi suomalaiskuskit ovat niin ylivoimaisia”

Brittiläinen koomikko ja toimittaja tiesi kymmenen vuotta sitten, miksi suomalaiset rallikuljettajat ovat niin hyviä. Syyt hän tosin kertoi ehkä hieman pilke silmäkulmassa.

Tässä syy, miksi suomalaiskuskit ovat niin ylivoimaisia

Neil Cole, Brittiläinen koomikko ja toimittaja, kertoo Mirror-lehden sivuilla suomalaisten vauhtihulluudesta. Cole pohtii, miksi suomalaiset ovat niin uskomattoman nopeita rallipoluilla.

Syyksi Cole löytää ainakin suomalaisen sisun, jonka britti määrittelee varsin hauskasti.

– Yksi syy nopeudelle on suomalainen sana Sisu, jonka merkitys on jossain cojonesien ja chutzpahin välillä. Tai kuten Loeb minulle sanoi, se merkitsee isoja palleja, Cole pohtii.

– Suomalaisten menestykselle rallissa on monia teorioita. He oppivat ajamaan maatalouskoneita ennen kuin oppivat kävelemään. He oppivat ajamaan soralla ja lumella, eikä asfaltilla ja hidastetöyssyissä. He ajavat kuin kahelit talvisin, kun päivää ei ole, Cole jatkaa.

Kaikesta hulluudesta huolimatta Cole odottaa jälleen innolla Jyväskylän rallisirkusta.

– Suomen ralli on nopein, hulluin ja kaistapäisin kisa rallikalenterissa. En malta odottaa, että pääsen itikoiden ja vodkapäissään hilluvien suomalaistan sekaan järvien ja metsien Jyväskylään. Ja vain nähdäkseni vilauksen WRC-autoista, jotka usein lentävät poikittain ilmassa millimetrien päässä tuhosta. Se on normaalia…suomalaisille, Neil Cole värittää blogissaan.

Juttu oli Autotodayssa 22.7.2019.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!