Autotoday 10 vuotta sitten: "Suomalaiset hallitsivat matkailuvaunun taitoajoa"

22.7.2018 00.27

Tasan kymmenen vuotta sitten kerroimme suomalaismenestyksestä matkailuvaunun taitoajossa.

Suomalaiset hallitsivat matkailuvaunun taitoajoa

Matkailuvaunujen taitoajon eli caramban mestaruudesta kilpailtiin viime viikolla pohjoismaisilla karavaanipäivillä Norjan Lillehammerissa. Taitoajoja hallitsivat suomalaiskaravaanarit ottamalla kaksoisvoiton ja joukkuekilpailun ylivoimaisen voiton.

Riihimäkeläinen Erkki Lepola voitti miesten henkilökohtaisen kilpailun. Näin Lepola pystyi uusimaan viimevuotisen mestaruutensa. Lepola voitti toiseksi tulleen, inkoolaisen Elis Bussmanin kahdeksalla sekunnilla. Lepolalle nyt voitettu pohjoismaisen mestaruus on jo kolmas.

Kolmas sija meni Norjan Johns Bråringtenille, joka jäi suomalaiskaksikosta yli puoli minuuttia. Suomen loistavaa menestystä täydensi hyvinkääläinen Janne Kallio viidennellä sijallaan.

Kilpailijoita oli yhteensä 14.

Myös junioreiden eli alle 25-vuotiaitten sarjassa oli suomalaisväriä; loppilainen Ilari Lepola sijoittui toiseksi Ruotsin Björn Lövdahlin voittaessa. Norjan Torbjörn Sörensen oli kolmas.

Caramba (CARavan clubs Avancerade MästerskapsBAna) on matkailuvaunujen taitoajokilpailu. Kilpailussa ajetaan auto+matkailuvaunu -yhdistelmällä tietty ratakuvio mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi.

Kilpailussa auto on ajajan oma tai muutoin vapaavalintainen, mutta kaikki käyttävät samanlaista matkailuvaunua (yksiakselinen 2,05 – 2,35 m leveä ja 6,00 – 7,20 m pitkä).


Juttu julkaistiin Autotodayssa 21.7.2008


JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here