Autotoday 10 vuotta sitten: ”Sähköautojen latausaseman saa 10 000 eurolla”

Kymmenen vuotta sitten ei vielä ollut järin suuri tarjonta sähköautojen latausasemista. ABB:n uutuus maksoi silloin vajaa 10 000 euroa.

Sähköautojen latausaseman saa 10 000 eurolla

ABB toi tänään markkinoille Terra Smart Connect -laitteen (SC), mullistavan tuotteen, joka parantaa huomattavasti liiketoimintamahdollisuuksia sähköautojen pikalaturien asentamiseksi ympäri Eurooppaa.

Terra SC on saatavana Euroopan markkinoilla toiselta vuosineljännekseltä lähtien. Tilattaessa pieniä määriä läpimurtohinta on 9 988 euroa.

Terra SC on kustannuksia säästävä tasavirtalaturi, joka on suunniteltu erityisesti kätevään pikalataukseen kaupallisissa ja toimistoympäristöissä. Se lataa sähköauton täyteen varaukseen 30 – 120 minuutissa sillä aikaa, kun kuljettaja on liiketapaamisessa, elokuvissa tai nauttimassa ateriaa.

Terra SC sopii myös täydellisesti niille, jotka haluavat ajaa, mutta eivät välttämättä tarvitse täyttä varausta: se voi ladata nykyisin saatavilla olevien sähköautojen akun 30 – 80 % varaukseen alle puolessa tunnissa.

Katso tästä muita Autotoday 10 vuotta sitten -juttuja.

Vaikka hinta on edullinen, Terra SC:n standardivarusteisiin kuuluu ruostumattomasta teräksestä tehty ulkokäyttöön tarkoitettu kotelo, käyttöliittymänä 8 tuuman intuitiivinen nelivärikosketusnäyttö ja kaikki älykkäät liitettävyysominaisuudet.

Laite on nopea ja helppo asentaa melkein mihin tahansa paikkaan, koska se on erittäin kevytrakenteinen ja siinä on yksinkertaiset liitännät lattia- ja seinäasennukseen. Näin tilankäyttö on tehokasta.

Tämän lisäksi Terra SC – päinvastoin kuin jotkin muut tasavirtapikalaturit – käyttää laajasti saatavilla olevaa 32 A:n kolmivaihevirtaa, mikä poistaa kalliin sähköverkkoyhteyden päivittämisen tarpeen.

www.abb.fi

Juttu oli Autotodayssa 27.3.2012.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here