Autotoday 10 vuotta sitten: Ekoautolijat pysäköivät halvemmalla Helsingissä

Kymmenen vuotta sitten otettiin Helsingissä käyttöön halvemmat parkkimaksut ekoautoilijoille. Tässä on tämän hetken tilanne.

Ekoautolijat pysäköivät halvemmalla Helsingissä

Helsingissä voi huhtikuun alusta pysäköidä halvemmalla, jos käytössä on vähäpäästöinen auto.

Pysäköintialennuksen saa, kun bensiini- ja dieselautojen (hybridit mukaan lukien) hiilidioksidipäästöt jäävät alle 100 g/km ja kaasu- ja etanoliautojen alle 150 g/km. Lisäksi säänneltyjen päästöjen taso autoissa pitää olla Euro 5 -tasoa. Vain täyssähköautot on luokiteltu suoraan vähäpäästöisiksi.

Etua voi hakea Helsingin rakennusvirastosta, joka myöntää autolle tuulilasiin kiinnitettävän vihreän P-tarran. Saadakseen alennuksen autoilijan pitää maksaa pysäköintinsä matkapuhelimella tai ajoneuvokohtaisella Comet-laitteella.

Alennus koskee Helsingin yleisten liikennealueiden maksullisia pysäköintipaikkoja, joita ovat kaikille maksulliset lippuautomaatti- ja mittaripaikat sekä maksulliset asukaspysäköintipaikat. Etuuden saa myös, kun lunastaa asukas- tai yrityspysäköintitunnuksen.

Katso tästä muut Autotoday 10 vuotta sitten -jutut.

Volkswagen-henkilöautomallistossa on tällä hetkellä 24 päästökriteerit täyttävää mallia. Oman autonsa hiilidioksidipäästöarvon voi tarkistaa auton rekisteriotteesta.

Jos autosi on Polo BlueMotion tai Golf BlueMotion, maakaasukäyttöinen Touran, Passat tai Passat Variant EcoFuel voit pysäköidä Helsingissä puoleen hintaan.

Myös juuri markkinoille tulleet Passat ja Passat Variant MultiFuel-mallit täyttävät Helsingin kaupungin pysäköintialennukseen oikeuttavat päästökriteerit.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!