Autotoday 10 vuotta sitten: Autokaupalla menee ennakoitua paremmin

Kymmenen vuotta sitten autokauppa romahti oikein kunnolla edellisestä vuodesta. Vuonna 2008 saatiin rekisteriin melkein 140 000 henkilöautoa, mutta vuoden 2009 lopullinen määrä oli runsaat 90 000 autoa.

Autokaupalla menee ennakoitua paremmin

Autoalan ennusteryhmä kokoontui tänään ja tarkisti kuluvan vuoden ennustettaan. Ennusteryhmä arvioi, että tänä vuonna myydään 88 000 uutta henkilöautoa ja 8 500 pakettiautoa. Toukokuussa tehty ennuste, 82 000 uutta henkilöautoa, ylittyy selvästi.

Ennusteryhmän mukaan kaikki merkit viittaavat siihen, että autokaupan pohjakosketus on ohitettu. Tilauskannat alkoivat kasvaa jo kesällä ja sama trendi on jatkunut syksyn aikana. Matala korkotaso ja välirahojen pienentyminen ovat selvästi lisänneet tarjouspyyntöjen ja tilausten määrää autokaupoissa.

Ensi vuonna henkilöautokauppa kasvaa 94 000 henkilöautoon

Autoalan ennusteryhmän myyntiarvio ensi vuodelle on 94 000 uutta henkilöautoa ja 8 500 pakettiautoa. Ensi vuoden ennustaminen on hankalaa, sillä henkilöautokaupassa kuluttajien luottamuksen kehittyminen on keskeisessä asemassa. Pakettiautokaupassa taas näkyy vaikeasti ennustettava yrityksien epävarmuus hankinnoissa.

Kasvuennusteissa on tilanteesta johtuen noudatettu varovaista linjaa.

Juttu oli Autotodayssa 9.10.2009.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here