Autopesuloita tuodaan kauppakeskuksien yhteyteen

Vastuullisuutta ei ole totuttu kuulemaan samassa lauseessa autonpesun kanssa.

Autopesu-alalla onkin mahdollisuuksia tukea auton käyttäjiä kestävämmän arjen elämisessä pienentämällä autopesuloiden ympäristövaikutuksia. Autonpesun yhdistäminen kauppareissuun on myös ekoteko.

25 miljoonan rahastoa tavoitteleva Innowash Fund I Ky ja sen toimintaa operoiva Innowash Oy haluavat muuttaa autonpesutoimialaa ekologisemmaksi ja tuoda autopesun ihmisten arjen keskelle kauppakeskuksien ja työpaikkakeskittymien läheisyyteen.

–Huoli ilmastosta on yhteinen niin sijoittajille, rahoittajille, kiinteistönomistajille kuin ennen kaikkea asiakkaille. Käytämme vain uusiutuvaa energiaa, energiatehokkaita ratkaisuja, joutsenmerkittyjä kemikaaleja sekä hiekan, öljyn ja kiintoaineksen erottavia erotinkaivoja. Viemäriin näiden kautta laskettava jätevesi on lähes yhtä puhdasta kuin kotitalouden jätevesi. Tavoittelemme täysin hiilineutraalia konseptia rahaston voimassaoloaikana, summaa toimitusjohtaja Tuomo Huhtanen.

Optimoidun etävalvonnan avulla käyttökustannukset ja turhat huoltokäynnit ja sitä kautta hiilidioksidipäästöt saadaan minimiin. Kemikaalitoimitukset, kaivojen tyhjennykset ja kiinteistönhuolto suoritetaan taloautomatiikan ansiosta aina oikea-aikaisesti. Esivalmistettu, moduuleista koottava pesuhalli tuodaan paikalle kokonaisena. Tehokas, vain muutaman viikon kestävä ylös ajo miellyttää kiinteistönomistajia.

–Emme häiritse kiinteistön asiakkaita kuukausien rakennustyömaalla, vaan kompakti pesuhallimme tuodaan kokonaisena pesukoneet ja tekniikka asennettuna paikalleen, kertoo Huhtanen.

Innowash Oy on sopinut laajasta strategisesta kumppanuudesta usean merkittävän kiinteistönomistajan kanssa.

Ensimmäiset, loppuvuodesta 2019 avattavat kohteet löytyvät mm. Lidl- ja Ikea-myymälöiden yhteydestä. Sijaintineuvotteluita on käynnissä tällä hetkellä yli viisikymmentä, joista toistakymmentä Ruotsissa. Tavoitteena on olla tavoitekoossa, 100 yksikössä, vuonna 2025.

–Kotimaisuus on meille erittäin tärkeää. Pesukoneet toimittaa tamperelainen Tammermatic ja pesuhallimoduulit pirkkalalainen Innorent Production Oy, niin Suomeen kuin Ruotsiin. Myös kemikaalitoimittaja ja kiinteistönhuoltokumppani ovat kotimaisia, Huhtanen päättää.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here