Autoliiton Helsingin Seudun osasto esittää vakavan vetoomuksen kaikille asukkaille

Autoliiton Helsingin Seudun osasto haluaa kiinnittää liikenteen kaikkien osapuolten huomion suojateiden turvallisuuteen ja tässä yhteydessä jalankulkijoiden havaittavuuteen. Se on erityisen tärkeää juuri tähän aikaan vuodesta, jolloin on pimeää ja sateista.

Autolla suojatietä lähestyttäessä on ajettava niin varovaisesti, että auton voi tarvittaessa pysäyttää ennen suojatietä ja jalankulkijalle on annettava esteetön kulku. Esteetön kulku pitää antaa myös niille jalankulkijoille, jotka ovat vasta valmistautumassa menemään suojatielle.

Lakiin kirjoitettua velvoitetta on vaikea noudattaa, jos auton kuljettaja ei havaitse jalankulkijaa riittävän ajoissa. Näin voi käydä, jos jalankulkija on liikkeellä ilman heijastinta. Jokaisen pitäisi se tiedostaa. Yhtä lailla pitää tiedostaa, että kukaan ei halua ajaa tahallaan kenenkään päälle. Siksi on tehtävä kaikki mahdollinen, jotta tällaiselta vältytään.

Valitettavasti laki ei ehdottomasti vaadi heijastimen käyttämistä. Laissa kuitenkin sanotaan, että jalankulkijan on pimeällä liikkuessaan yleensä käytettävä heijastinta. Jalankulkijan oman turvallisuuden vuoksi kehotus kannattaa ottaa vakavasti.

Korkeintaan puolet jalankulkijoista käyttää tällä hetkellä heijastinta. Kaupunkien keskusta-alueilla käyttöaste on todennäköisesti vielä vähäisempi. Aivan liian suuri osa pääkaupunkiseudun jalankulkijoista kuvittelee, että valaistuilla kaduilla heijastimen käyttäminen on turhaa. Se ei pidä paikkaansa. Jokainen autoa pimeällä ja sateisella säällä ajanut tietää sen.

Katso tästä muita heijastinjuttuja.

Heijastimien käyttöä pitää ehdottomasti lisätä. Se parantaa varmasti turvallisuutta suojateillä ja kaikkialla muuallakin. Asiasta on puhuttu jo vuosikymmeniä, mutta viesti ei näytä edelleenkään menneen perille.

Autoliiton Helsingin Seudun osasto esittää vakavan vetoomuksen kaikille asukkaille: kun olette hämärän tai pimeänä aikana liikkeellä jalankulkijana, käyttäkää vaatteissanne heijastinta tai mieluummin useampaa. Huolehtikaa myös siitä, että lapsenne vaatteissa on riittävät heijastimet.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!