Autoala: Uusien autojen myynti pitäisi kasvattaa reilusti, jotta päästötavoitteisiin päästäisiin

Autoalan Keskusliiton (AKL) tänään kuudetta kertaa järjestämässä AKL Summit -vaikuttajatapahtumassa Finlandia-talolla kuullaan puheenvuoroja johtamisesta, asiakaskokemuksesta sekä digitaalisuudesta ja teknologioista kattoteeman ”Tulevaisuuden menestyvä yritys” alla.

Ohjelman tavoitteena on inspiroida ja antaa virikkeitä autoalan yritysten liiketoimintaan ja kannattavuuden kehittämiseen – samalla koko toimialaa edistäen.

AKL Summit tuo lavalle kattauksen suomalaisia ja kansainvälisiä huippupuhujia. Autoalan vuoden ykköstapahtuma Suomessa on toiminut joka vuosi alan tärkeimpänä kohtaamisfoorumina. Paikalla on yli 800 autokaupan yritysten ja sidosryhmien päättäjää ja edustajaa.

Alan mediaaniyrityksen kannattavuus on tyydyttävällä tasolla

Uusien henkilöautojen myynti on jäänyt viimeisten kymmenen vuoden aikana keskimäärin 110 000 kappaleen vuositasolle. Vuonna 2018 rekisteröitiin 120 000 uutta autoa, jossa oli mukana noin 7 000 romutuspalkkiokampanjan tuomaa uutta ”ylimääräistä” autoa.

Autoalan mediaaniyrityksen kannattavuus on jäänyt korkeintaan tyydyttävälle tasolle. Viime vuonna autokaupan nettotulos oli 0,8 prosenttia ja sijoitetun pääoman tuottoprosentti 8,9 prosenttia.

– Jotta Suomen autokanta lähtisi uusiutumaan henkilöautoja pitäisi myydä vuosittain vähintään 145 000 kappaletta. Nykyisellä myyntivauhdilla autokanta vanhenee edelleen eikä vuoden 2030 päästötavoitetta saavuteta, Autoalan Keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissa toteaa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

1 KOMMENTTI

  1. Vasta viikolla kävin katsomassa uutta autoa nykyisen farkkuni tilalle. Sopivan cittarin hinnassa oleva reilu 7.000€ autovero sai järjen voittamaan. Hyvinhän minä tuolla vanhallakin pärjään, ja voinhan aina ostaa tarvittaessa vähän käytetyn, vaikka Ruotsista. Velkaa en ala autoon ottamaan, enkä tuollaista summaa autoverona maksamaan. Ilmeisesti hallituksen ja minun tavoitteet eivät kohtaa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here