65 kuljettajaa jäi Oulun seudulla kiinni matkapuhelimen käytöstä ajon aikana

Poliisi valvoi viime viikolla tehostetusti turvavöiden ja matkapuhelimen käyttöä liikenteessä.

Viisipäiväisen valvontajakson aikana Oulun poliisilaitos kirjasi yhteensä 70 seuraamusta turvalaiterikkeistä ja 65 seuraamusta matkapuhelimen käytöstä.

Poliisi valvoi tehostetusti turvavöiden, suojakypärien ja lasten turvalaitteiden käyttöä tieliikenteessä 18.–22. syyskuuta 2023. Tehostetun valvonnan aikana Oulun poliisilaitos kirjasi turvalaiterikkeistä 56 liikennevirhemaksua ja 13 sakkoa. Lasten turvalaiterikkeistä se kirjasi yhden liikennevirhemaksun mutta ei yhtään sakkoa.

Kännykkä kädessä

Turvalaitteiden käytön lisäksi poliisi valvoi myös moottorikäyttöisten ajoneuvojen kuljettajien matkapuhelinten käyttöä. Jos poliisi havaitsee kuljettajan käyttävän kädessään olevaa matkapuhelinta tai muuta viestintälaitetta ajamisen aikana, se kirjaa kuljettajalle 100 euron suuruisen liikennevirhemaksun.

Oulun poliisilaitos kirjasi liikennevirhemaksun 38 kuljettajalle, jotka puhuivat kädessään olevaan puhelimeen ajon aikana, sekä 27 kuljettajalle, jotka muutoin käyttivät puhelinta ajon aikana.

Muun teknisen laitteen käytöstä poliisi kirjasi kuusi seuraamusta. Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi tietokoneet ja tabletit.

Poliisi huomauttaa, että erityisen vaarallista on tekstin kirjoittaminen ajon aikana, sillä silloin katse saattaa olla useita sekunteja poissa edessä olevasta tiestä. Puhelimeen saa puhua ajon aikana, jos puhelin ei ole kuljettajan kädessä ja kädet ovat vapaita ajamiseen.

Kuljettajan kannattaa siis käyttää handsfree-laitteita tai jättää kokonaan vastaamatta puheluihin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //
.

 

 

1 KOMMENTTI

  1. Miksi uusissa autoissa on ”tv ruutu” keskellä kojelautaa ja sitä saa räplätä kuinka paljon haluu ajonaikana, se on taatusti 5 kertaa vaarallisempaa kuin puhua kädessä olevaan kännyyn, Aasiko näitä lakeja laatii.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän