WRC: Saksan MM-ralli, vaihtuvien olosuhteiden ihmemaa

Teemu Sunisen menoa viime vuoden Saksan MM-rallissa.

16.8.2017 14.25

Rallin MM-sarjassa on heinäkuisen Suomen MM-rallin jälkeen edessä vasta kauden toinen täysin kestopäällysteellä ajettava osakilpailu, kun vuorossa on Saksan MM-ralli.

Saksan MM-rallin reitti tunnetaan laajasta kattauksestaan erilaisia tietyyppejä. Osaltaan erikoiskokeet mutkittelevat viinitarhojen läpi, välillä täysiä painetaan Baumholderin armeija-alueella ja lisäksi tarjolla on nopeita osuuksia satumaisissa maalaismaisemissa.

Olosuhde- ja varsinkin säävaihtelut ovat kinkkisiä, joten rengasruletissa onnistuja voi pärjätä erittäin mainiosti viikonloppuna.

Tänä vuonna rallin keskuspaikkana toimii Bostalsee ja kilpailu käynnistyy torstaina yleisöerikoiskokeella lähellä Saarbrückenia.

Perjantaina naksautetaan menovaihde silmään sitten oikein huolella, kun edessä on reilut 108 EK-kilometriä.

Päivä paketoituu Wadern-Weiskirchenin kolme kertaa ajettavan yleisöerikoiskokeen ympärille, mutta mukana on muun muassa myös kahteen kertaan ajettava Mittelmoselin erikoiskoe.

Lauantai on rallin pisin päivä ja erikoiskoekilometrejä kertyy lähes 150. Kahteen kertaan ajettava, legendaarinen Panzerplatte ei varmasti jätä ketään kylmäksi ja lähes 42-kilometrinen monsteri lienee ennakkosuosikki jälleen, kun kilpailun ratkaisunpaikkoja pohditaan.

Sunnuntaina edessä on vielä neljä erikoiskoetta ja 51,94 kilometriä taisteltavaa. Rallin viimeisenä ja samalla Power Stage -erikoiskokeena toimii 12,95-kilometrinen St. Wendeler Land 2.

Erikoiskokeiden määrä: 21
Erikoiskoekilometrejä: 309,17 km
Kilpailun kokonaispituus

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here