Lauantaina Helsingissä tarjolla näyttäviä ja vauhdikkaita mäkiautoja

16.8.2017 13.35

Tulevana lauantaina Helsingissä kisataan jo neljännen kerran mäkiautoilla, kun Red Bull Mäkiauto GP valloittaa Tähtitorninmäen.

Kyseessä on kansainvälinen jokamiesluokan kilpailu, jossa lasketaan mäkeä kotikutoisilla mäkiautoilla.

Neljättä kertaa Suomessa järjestettävässä Red Bull Mäkiauto GP:een osallistuu tänä vuonna 65 huolellisesti valittua tiimiä ympäri Suomen.

Edellisen kerran Helsingissä vuonna 2012 laskettu kisa veti paikalle yli kymmenen tuhatta katsojaa ja luvassa on tälläkin kertaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Ajoneuvot ovat vuosien varrella vaihdelleet realistisista ralliautojen jäljennöksistä kaikkeen, mitä ihmismieli voi keksiä. 

Aiemmat luomukset ovat sisältäneet Paavin lasikuvussaan, Batman-auton, merirosvolaivan, joulupukin ohjastaman paljun, Golden Gate -sillan sekä myös useita ajankohtaisia ja poliittisiakin ilmiöitä, henkilöitä ja hahmoja. 

Suomen edellisen GP:n voitti jyväskyläläinen Team Grillaillaan maailman vauhdikkaimmalla pallogrillillään.

Tänä vuonna kisaan on hyväksytty mukaan 65 tiimiä, jotka tulevat ympäri Suomen kaikkiaan 40 paikkakkunnalta.

Kisan ja tapahtuman juontajina Tähtitorninmäellä ovat lumilautailija Eero Ettala ja moottoriurheilija Aleksi Halen. Kisan tuomaristossa ovat muun muassa kansanedustaja Harry Harkimo, lumilautailija Heikki Sorsa, rallicross-kuski Toomas Heikkinen, Suomen MM-rallin pääpromoottori Jani Backman, valokuvaaja Viivi Huuska ja Blokess-sketsiryhmä.

Red Bull Mäkiauto GP näkyy suorana lähetyksenä ilmaiseksi Viasatin Viafree-palvelussa kello 12.50 alkaen osoitteessa www.viafree.fi. Kisan selostajina lähetyksessä toimivat Matti Kyllönen ja Mikko Silvennoinen.

Katuja suljetaan jo perjantaina

Kisa aiheuttaa liikennejärjestelyjä Helsingin Tähtitorninmäen ympäristössä perjantaista sunnuntaihin,

Koko Tähtitorninkatu ja Bernhardinkadun itäpää, Etelärannan eteläpää, Unioninkadun eteläpää ja Kopernikuksenkatu ovat niin tapahtuman, kuin myös sen rakennus- ja purkutöiden ajan suljettuja liikenteeltä.

Tapahtuma alkaa lauantaina 19.8. kello 12.00. Red Bull Mäkiauto GP lasketaan kello 13.00-15.20, palkintojen jako

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here