WRC: Juho Hänninen tekee Sardiniassa paluun MM-ralliin

Rallin MM-sarja jatkuu nopeasti, vain vajaa pari viikkoa Portugalin osakilpailun jälkeen. Portugalissa ja Chilessä voittoihin pystynyt virolainen Ott Tänak jahtaa voittoa kiivaasti myös Sardiniasta.

Viime vuoden voittaja Thierry Neuville haluaa varmasti uusia viime vuoden temppunsa. Viime vuonna voitto ratkesi vasta viimeisen erikoiskokeen maalissa, kun belgialainen onnistui kukistamaan Sébastien Ogierin.

Sardinian kisa on rankka kilpailu sekä autoille että kuljettajille. Kuuma keli tekee kuljettajien olosuhteista vaativia. Autoille kilpailu on rankka vaativien olosuhteiden puolesta myös siksi, että tiet menevät, varsinkin toisella ajokerralla, varsin hurjaan kuntoon.

Sardiniassa ajetaan tänä vuonna 19 erikoiskoetta, joille kertyy mittaa 310,52 kilometriä. Koko rallin reitti on 1383,64 kilometriä. Ralli alkaa torstai-iltana kello 18.

Rallin päätös nähdään legendaarisella Sassari-Argentieran -erikoiskokeella, joka päättyy upeaan merenrantamaisemaan. Erikoiskoe alkaa sunnuntaina kello 13.18.

Erikoiskokeiden määrä: 19
Erikoiskoekilometrejä: 310,52 km
Kilpailun kokonaispituus: 1383,64 km

Juho Hänninen täydentää Toyota-tiimiä

Juho Hänninen palaa ainakin hetkellisesti kisanumerot auton kyljissä Rallin MM-sarjaan hänen ajaessa Tommi Mäkinen Racingin ilmoittamana Toyota Yaris WRC:llä.

Vakiokasvot, Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi hakevat parempaa kauden jatkoa tutuin eväin. Korkeimmalla pisteissä oleva suomalainen, Teemu Suninen puolestaan osallistuu Sardinian MM-ralliin uuden kartanlukijan, kokeneen Jarmo Lehtisen kanssa.

WRC 2 Pro -luokassa suomalaista menestystä pyrkii jatkamaan Portugalissa ja Chilessä luokan voittanut Kalle Rovanperä. Rovanperä osallistuu Sardinian MM-ralliin ensimmäistä kertaa urallaan.

Portugalin MM-rallin voittanut Tänak lähtee Sardiniassa reitille toisena. MM-pisteissä Tänak on samalla sijalla.

Virolaiskuljettaja onnistui Portugalin menestyksellä nousemaan kahden pisteen päähän MM-sarjaa johtavasta Ogierista.

Täten Ogier toimii niin sanotun aura-auton roolissa Sardinian osakilpailun avauspäivän ajan.

Viime vuonna voittoon Sardiniassa yltänyt Neuville lähtee reitille hyvistä iskuasemista kolmantena. Hänen piste-eronsa kärkeen on 10 pistettä. Belgialaisen Neuvillen ero neljäntenä olevaan Elfyn Evansiin on revennyt jo 67 pisteeseen.

Suomalaiskuljettajista pisteitä on eniten Sunisella, joka on sijalla 6. Pisteitä Sunisella on 44. Latvalan vaikea ja epäonninen alkukausi on tuottanut 38 pistettä. Portugalissa hyvissä pisteissä ollut, mutta keskeyttämään joutunut Lappi on sijalla 10. Pisteitä hänellä on 34.

WRC-tallien miehistöissä muutoksia löytyy ainoastaan M-Sport Fordilla ja Hyundailla. M-Sportin väreissä Portugalissa hyvillä erikoiskoeajoilla säväyttänyt Gus Greensmith osallistuu ralliin WRC 2 Pro -luokassa Ford Fiesta R5:lla.

Hyundailla paluun ajotöihin tekee norjalainen Andreas Mikkelsen. Dani Sordo ja Thierry Neuville operoivat Hyundain kahta muuta autoa.

Hyundai jatkaa valmistajien pistekärjessä 202 pisteellä. Toisena on Toyota Gazoo Racing ja kolmantena Citroën. M-Sport Ford jahtaa kärkikolmikkoa 36 pisteen päässä Citroënista.

Kuljettajien MM-pisteet 7/14 osakilpailun jälkeen
1. Sebastien Ogier (FRA) 142
2. Ott Tänak (EST) 140
3. Thierry Neuville (BEL) 132
4. Elfyn Evans (GBR) 65
5. Kris Meeke (GBR) 56
6. Teemu Suninen 44

8. Jari-Matti Latvala 38
10. Esapekka Lappi 34

Valmistajien MM-pisteet 7/14 osakilpailun jälkeen
1. Hyundai Shell Mobis WRT 202
2. Toyota GAZOO Racing WRT 182
3. Citroen Total WRT 158
4. M-Sport Ford World Rally Team 122

Toimituksen kommentti: Hieoa, että Juho Hänninenkin pääsee tositoimiin. Hän on tehnyt pitkän rupeaman Toyotalla, ja pääsee nyt vielä näyttämään vauhtiaan. Toivotaan, että mahdollisimman moni suomalainen pääsee tällä kertaa maaliin asti.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!