WRC: Emil Lindholm teki hurjan nousun rengasrikon jälkeen!

Toksport WRT:n Škodalla WRC2-luokassa kilpailevat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen kärsivät Katalonian MM-rallin toisella EK:lla rengasrikon, joka pudotti suomalaiskaksikon kauas luokan kärjestä.

Päivän aikana suomalaiskaksikko nousi WRC2-luokassa sijalta 18 kuudenneksi.

Lindholm ja Hämäläinen aloittivat Katalonian MM-rallin erinomaisesti. Aamun avauserikoiskokeella kaksikko kellotti WRC2-luokkaan 2,8 sekunnin pohja-ajan.

Kilpailun seuraavalla Serra de la Llenan 11.79 km mittaisella EK:lla harmittava epäonni astui kuvaan mukaan. Noin 5,8 km EK:n lähdöstä Lindholmin Škodan oikea takarengas osui asfaltin reunassa olleeseen kiveen ja tyhjeni.

Hieman edempänä takarengas tyhjänä ajanut Lindholm lisäksi pyörähti vasemmalle kääntyneessä mutkassa, jossa kului lisää aikaa.

Suomalaiskaksikko ei jäänyt EK:lle vaihtamaan rengasta vaan he ajoivat kolmella ehjällä renkaalla EK:n maaliin. Se kannatti, sillä tuloksena oli aika, joka oli 58.5 sekuntia luokan kärkiajasta. Lindholm putosi kuitenkin kärjestä sijalle 18.

Perjantain kuudella viimeisellä EK:lla Lindholm oli WRC2-luokan nopein kuljettaja. Hän nousi iltapäivän aikana tulosluettelossa peräti 12 sijaa sijalta 18 aina kuudenneksi asti.

– Ei siitä rengasrikosta voi syyttää kuin itseäni. En huomannut nuotituksessa yhden mutkan jätössä asfaltin reunassa ollutta kiveä. Etupyörä ohitti sen, mutta oikea takarengas sitten osui siihen ja puhkesi.

– Mutta ei se mitään. Hyvä päivä ja olemme nauttineet koko päivän ajamisesta, kun sääkin oli iltapäivän lenkillä parempi. Tilanne ei ole mitenkään huono ja asetelma huomiselle on ihan hyvä. Nousimme iltapäivällä MM-pisteissä pahimman uhkaajamme Kajetan Kajetanowiczin ohi, joten tilanne on ok.

Perjantain jälkeen WRC2-luokan kärjessä ajaa Hyundain Teemu Suninen. Lindholm on jäänyt kärjestä minuutin.

Katalonian MM-ralli jatkuu lauantaina seitsemällä erikoiskokeella (118,75 EK-km) ja se päättyy sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on vielä neljä erikoiskoetta (56,10 km).

Katalonian MM-ralli, WRC2-luokan tilanne perjantain jälkeen
1. Teemu Suninen–Mikko Markkula (FIN) Hyundai i20 N Rally 1:10:04.1
2. Nikolai Gryazin–Konstantin Aleksandrov (ANA) Škoda Fabia Rally2 Evo + 12.7
3. Yohan Rossel–Dunand Arnaud (FRA) Citroën C3 Rally2 + 16.7
….
6. Emil Lindholm–Reeta Hämäläinen (FIN) Škoda Fabia Rally2 Evo + 1:00.5

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän