WRC: Emil Lindholm nousi päätöspäivänä Viron MM-rallin WRC2-luokan palkintopallille

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen nousivat Viron MM-rallissa WRC2-luokan palkintopallille. Kaksikko sijoittui WRC2 Open-luokassa kolmanneksi ja voittivat WRC2 Junior-luokan. Rallin yleiskilpailussa suomalaiskaksikko ajoi MM-pisteille kymmenenneksi.

Viron MM-rallin päätöspäivää värittivät vesisateet, jotka tekivät kilpailun kuudesta viimeisestä erikoiskokeesta haasteellisia ajaa.

Rallin toisena kilpailupäivänä WRC2-luokan kärkipaikalta oikaisuesteeseen osunut ja sen seurauksena rengasrikon kärsinyt Lindholm putosi kärkitaistelusta neljänneksi, mutta nousi rallin viimeisenä kilpailupäivänä Marco Bulacian ulosajon jälkeen takaisin palkintopallille kolmanneksi.

Viron MM-rallin jälkeen Toksport WRT 2:n Škoda Fabia Rally2 Evolla kilpaileva Lindholm ajaa WRC2-luokan MM-pisteissä seitsemäntenä. WRC2 Junior-luokan MM-pisteissä Lindholm nousi voittonsa ansiosta kuudennelta sijalta toiseksi.

– Palkintopallille, mutta ei sillä tavalla, kun olisin toivonut sinne nousevan. Virheitä tekivät muutkin. Se on pelin henki. Junior-luokan voitto ja luokan täydet pisteet myös Power Stagelta, olivat tärkeä juttu meille loppukautta ajatellen.

– Rallin viimeinen EK oli rankkasateessa aika hurja ja varsin vaativa pätkä. Tuulilasinpyyhkijöiden nopeus ei riittänyt pitämään lasia puhtaana. Vettä satoi todella rajusti. Ajourat olivat täynnä vettä, joten suorillakin oli täysi työ pitää auto tiellä, Lindholm totesi.

Viron MM-rallin tiestön urautuminen oli tiedossa, mutta siihen sopeutuminen ottaa vielä aikaa.

– Ei vain ole vielä riittävästi kokemusta siitä, miten auto missäkin urassa käyttäytyy. Mutkaan kääntäessä pitää käytännössä arvata, mikä olisi paras tapa ajaa uraan kovaa niin, että auto, vanteet ja renkaat säilyvät ehjinä. Välillä tuntui siltä, että urat veivät autoa, enkä minä.

– Kohtuullisen hyväkuntoisella tiellä pystyin tänäänkin sunnuntaina ajamaan riittävän kovaa ja luokan kärkiaikoja, mutta urassa ajamiseen tarvitsen lisää kokemusta, Lindholm summaa.

Seuraavan kerran Lindholm ja Hämäläinen lähtevät taistelemaan WRC2-luokan MM-pisteistä kolmen viikon kuluttua ajettavaan Suomen MM-ralliin Jyväskylään.

Jari Huttuselle WRC2-luokan neljäs sija

Ford-kuljettaja Jari Huttunen ajoi WRC2-luokan neljänneksi. Palkintokorokepaikkaa rallista tavoitellut Huttunen ei ollut kilpailuviikonloppuunsa tyytyväinen.

– Meillä oli moottoriongelmia kisan aikana eikä vauhti riittänyt tällä kertaa parempaan, vaikka ajo osui mielestäni ihan kohdilleen. Perjantaina oli myös kallistuksenvakaaja poissa pelistä muutamalla pätkällä, joten tahmeaa oli, Huttunen sanoi.

Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan kisa alkoi torstai-iltana ajetun Tarton kaupunkierikoiskokeen pohja-ajalla. Perjantaina ajettujen erikoiskokeiden jälkeen parivaljakko oli luokassa viidennellä sijalla. Sama tasainen tahti jatkui myös lauantain erikoiskokeilla, ja sunnuntaina he nousivat luokan neljännelle sijalle.

– Kisa oli heikosta tuloksesta huolimatta ihan OK ja kaikki sujui, mutta ajat olivat huonoja, mikä tietysti vetää mielen matalaksi. Reitti oli hyvä ja ajettava, sen ainoa miinuspuoli ovat keinotekoisesti rakennetut hyppyrit, jotka ovat turhan teräviä.

Huttusen ja Lukan kilpailukausi jatkuu elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Jyväskylän MM-rallissa, jossa he ajavat debyyttikisansa Rally1-luokassa Ford Puma Hybridillä.

Viron MM-ralli, Tartto, WRC2

1. Andreas Mikkelsen (NOR) – Torsten Eriksen (NOR) Škoda Fabia Rally2 Evo 3:05:30.8
2. Teemu Suninen – Mikko Markkula Hyundai i20 N Rally2 + 25.3
3. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 Evo + 2:03.0
4. Jari Huttunen – Mikko Lukka Ford Fiesta Rally2 + 3:27.0
5. Kajetan Kajetanowicz (POL) – Maciej Szczepaniak (POL) Škoda Fabia Rally2 Evo + 5:06.9

Lindholm oli Virossa WRC2-luokan sisälle alle 30-vuotiaille kuljettajille rakennetun WRC2 Junior-luokan ykkönen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN  PÄIVITTÄINEN UUTISKIRJE // 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän