WRC: Emil Lindholm ajoi WRC2-luokan voittoon Kreikassa

Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajoivat uransa toisen WRC2-luokan MM-voiton Kreikan MM-rallissa. Suomalaiskaksikko hallitsi Škodallaan WRC2-luokan tapahtumia kolme pitkää kilpailupäivää. Eroa toiseksi ajaneeseen tallikaveri Nikolai Gryaziniin kertyi 36,1 sekuntia.

GRX-tiimin Lindholm ja Hämäläinen hallitsivat WRC2- ja WRC2 Junior-luokkia Kreikan MM-rallissa perjantaiaamun ensimmäiseltä soraerikoiskokeelta alkaen. Kaksikko siirtyi siinä vaiheessa WRC2-luokan kärkipaikalle, jonka he pitivät ehjän ja virheettömän ajon jälkeen maaliin asti.

Kreikassa saavutettu ykköstila ja uran paras yleiskilpailun sijoitus (7) maistuivat kilpailun jälkeen. Onnistuminen Kreikassa oli tärkeä loppukautta ajatellen, sillä voiton myötä suomalaiskaksikko taistelee molempien luokkien maailmanmestaruudesta.

Katso tästä muita juttuja Akropolis-rallista.

WRC2- ja WRC2 Junior-luokkien MM-pisteissä Lindholm ja Hämäläinen nousivat taistelemaan maailmanmestaruuksista.

WRC2-luokassa Lindholm ajaa yhden osakilpailun vähemmän ajaneena toisena 20 pistettä sarjaa johtavasta Škodan Andreas Mikkelsenistä. WRC2 Junior-luokkaa Lindholm johtaa yhden osakilpailun vähemmän ajaneena 16 pisteellä.

– Ennen Kreikkaa en enää uskonut mahdollisuuksiimme WRC2-luokassa, mutta nyt tilanne on taas uusi: mestaruudesta taistellaan. Kauden päätähtäin oli asetettu alle 30-vuotiaiden kuljettajien WRC2 Junior-luokkaan, jossa tilanne on nyt loppukautta ajatellen erinomaisen hyvä.

Emil Lindholmin seuraava tavoite on osallistua kauden toiseksi viimeiseen MM-osakilpailuun Katalonian MM-ralliin, joka kilpaillaan 20.–23. lokakuuta Espanjassa.

Akropolis-ralli WRC2

1. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 Evo 3.42.38,6
2. Nikolai Gryazin (ANA) – Konstantin Aleksandrov (ANA) Škoda Fabia Rally2 Evo + 36,1
3. Alexandros Tsouloftas (CY) – Ross Whittock (GBR) Volkswagen Polo GTI R5 + 3.07,2
4. Eyvind Brynildsen – Roger Eilertsen (NOR) Škoda Fabia Rally2 Evo + 3.10,1

WRC2-luokan MM-pistetilanne:

1. Andreas Mikkelsen (NOR) Škoda 109
2. Emil Lindholm (FIN) Škoda 89
3. Yohan Rossel (FRA) Citroën 80

WRC2 Junior-luokan MM-pistetilanne:

1. Emil Lindholm (FIN) Škoda 108
2. Chris Ingram (GBR) Škoda 92
3. Nikolai Gryazin (ANA) Škoda 79

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän