Volvon hybridibussilla voi nyt ajaa sähköllä pidemmälle ja lujempaa

Volvo uudistaa S-Charge -mallisarjalla itselatautuvia hybridivoimansiirrolla olevia linja-autojaan. Malleja on parannettu uusilla ominaisuuksilla.

Nyt näillä voi ajaa sähköllä äänettömästi ja päästöttömästi suuremmilla nopeuksilla ja pidempiä matkoja kuin aikaisemmin. Tämä luo uusia mahdollisuuksia käyttää itselatautuvia hybridi-sähkökäyttöisiä linja-autoja nollapäästöalueilla ja muissa herkissä ympäristöissä.

Uudessa Volvo S-Charge -mallissa voidaan ajaa sähkökäytöllä 50 km/h nopeudella verrattuna aiempaan 20 km/h. Ilmastosta ja topografiasta riippuen Volvo S-Chargella voi ajaa sähköllä jopa yhden kilometrin pituisen matkan kerrallaan.

Päivitys sisältää myös parantuneen liitettävyyden tietojärjestelmiin, kuten esimerkiksi Volvo geo-rajaus- sekä vyöhykehallinnan järjestelmiin, jotka antavat käyttäjälle mahdollisuuden ohjelmoida linja-auto siten, että se muuntuu automaattisesti sähkökäyttöiseksi valituilla alueilla, ja joilla sen nopeutta voidaan rajoittaa ilman kuljettajan erillistä toimintaa.

On myös mahdollista määritellä vyöhykkeet jatkuvalle itselataukselle päästöttömän sähköisen toiminnan varmistamiseksi tulevalla nollapäästövyöhykkeellä.

Yksi etu on, että uudistettuja S-Charge-malleja voidaan ajaa hiljaisesti, päästövapaasti ja energiatehokkaasti sähköllä jo ennen auton saapumista bussipysäkille, pysähdyksissä ollessaan sekä liikkeelle lähtiessään.

Tämä mahdollistaa päästöjen vähentämisen linja-autopysäkkien kohdalla sekä päästöttömien vyöhykkeiden luomisessa, joissa bussit kulkevat hiljaisesti ja puhtaasti sähköllä.

Katso tästä muita juttuja hybridibusseista.

– Uudet Volvo S-Charge-mallit vähentävät hiilijalanjälkeä jopa 40 prosenttia verrattuna vastaaviin dieselbusseihin. S-Charge toimii myös biopolttoaineella, jolloin hiilidioksidipäästöjä voidaan vähentää vielä enemmän. Se on mahdollisesti markkinoiden polttoainetehokkain ja luotettavin itselatautuva linja-auto, Håkan Agnevall sanoo.

Volvo S-Charge-mallisarja sisältää tavanomaisen 12 metrin kaupunkibussin Volvo 7900 S-Charge lisäksi, Volvo 7900 S-Charge Articulated nivelbussin sekä Volvo B5L S-Charge alustan, josta voidaan valmistaa yksi- tai kaksikerrosbusseja.

Tietoja Volvo S-Charge-mallisarjasta

  • Volvo S-Charge autolla voi ajaa päästövapaassa sähkömoodissa liikkeellelähdöstä aina 50 km/h nopeuteen saakka ja myös kun bussi on pysähdyksissä bussipysäkillä.
  • Muissa tilanteissa ajovoimaa saadaan pienestä polttomoottorista.
  • Volvo S-Charge ei vaadi erillistä latausinfrastruktuuria. Akut ladataan jarrutuksessa
    syntyvän energiantalteenoton kautta. Tästä johtuen S-Chargea voidaan käyttää
    käytännöllisesti katsoen millä tahansa bussireitillä, sekä kaupunkialueilla että lähiöissä.

http://www.volvobuses.com

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!