Volvon henkilöautoilla vuosi alkanut hyvin – liikevoitto kasvoi 21,2 prosenttia

20.7.2017 09.05

Volvo on ilmoittanut vuoden 2017 ensimmäisen puoliskon vahvasti kasvaneesta 6,8 miljardin Ruotsin kruunun (SEK) liikevoitosta. Viime vuoden vastaava tulos oli 5,6 miljardia kruunua.

Yhtiö on kasvattanut markkinaosuuttaan Euroopassa ja kokenut voimakasta myynnin kasvua Kiinassa.

Liikevaihto kasvoi 99,1 miljardiin kruunuun vuoden 2016 kuuden ensimmäisen kuukauden 84,2 miljardista kruunusta, ja liikevoittomarginaali kasvoi 6,8 prosenttiin 6,6 prosentista, vaikka yhtiö jatkoi merkittäviä investointeja uusiin autoihin ja teknologioihin.

Myynti vuoden 2017 kuutena ensimmäisenä kuukautena kasvoi 8,2 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Kokonaislukema oli 277 641 autoa. Myynnin kasvu vuoden ensimmäisellä puoliskolla tarkoittaa, että Volvo on matkalla kohti neljättä perättäistä ennätysvuotta.

Vuoden 2017 ensimmäisen puoliskon aikana yhtiö kasvatti markkinaosuuttaan Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueella useiden avainmarkkinoiden terveen kasvun ansiosta. Myynti kasvoi tänä ajanjaksona 6,6 prosenttia.

Aasian-Tyynenmeren alueella ja erityisesti Kiinassa Volvo menestyi kokonaismarkkinoita paremmin. Myynti alueella kasvoi 22,6 prosenttia, ja Kiinassa kasvua oli peräti 27,6 prosenttia. Myös Suomessa kasvu on ollut todella merkittävä, peräti 25,8 prosenttia.

Yhdysvalloissa Volvo odottaa kasvua kokonaisvuoden aikana. Toimitusrajoitukset vaikuttivat haitallisesti ensimmäisen neljänneksen myyntilukuihin, mutta yhtiö palasi kasvun tielle toisella neljänneksellä. Uuden XC60-mallin toimitusten alkaminen vauhdittaa loppuvuotta.

Volvo lanseeraa myöhemmin tänä vuonna täysin uuden XC40-mallin, joka on yhtiön ensimmäinen tuote nopeasti kasvavassa pienten premium-SUV-autojen segmentissä. Uutuus täydentää Volvon SUV-malliston.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here