Volvo Trucksilla ennätysvuosi 2022

Vuosi 2022 oli Volvo Trucksille ennätysvuosi. Yhtiö toimitti asiakkailleen kaikkien aikojen suurimman määrän kuorma-autojaan ja kasvatti myös markkinaosuuttaan 41 maassa.

Maailmanlaajuinen kuorma-autovalmistaja toimitti 145 195 kuorma-autoa vuonna 2022, mikä on 19 % enemmän kuin vuonna 2021, jolloin toimitettiin 122 525 kuorma-autoa.

Volvo Trucks kasvatti myös markkinaosuuttaan raskaiden kuorma-autojen segmentissä (≥ 16 tonnia) 41 markkinalla maailmanlaajuisesti. Ennätystoimitukset ja markkinaosuuden kasvu tulee nähdä läpi vuoden vallinneen toimitusketjupulan valossa.

Euroopassa Volvo Trucksin markkinaosuus on 18,2 %, mikä on kaikkien aikojen korkein. Volvo Trucks on markkinajohtaja useissa Euroopan maissa.

Yhtiö kasvatti markkinaosuuttaan myös Pohjois-Amerikassa 10,8 prosenttiin ja Australiassa 17,0 prosenttiin. Brasiliassa Volvo Trucks kasvatti markkinaosuuttaan 24,6 prosenttiin ja nousi näin ensimmäistä kertaa markkinajohtajaksi.

Myös Suomessa Volvo Trucks oli raskaiden yli 16 tonnisten kuorma-autojen markkinajohtaja ennätyksellisellä 42,5 prosentin markkinaosuudella.

Sähköistäminen etenee

Volvo Trucks aloitti raskaiden sähkökuorma-autojen sarjatuotannon vuonna 2022 ensimmäisenä maailmanlaajuisena kuorma-autovalmistajana.

Sähkökuorma-autojen toimitusten kehityssuunta on nyt selvästi positiivinen ja kasvava. Yhdysvallat, Saksa, Hollanti, Norja ja Ruotsi ovat nykyään Volvon sähkökuorma-autojen suurimmat markkinat.

– Monet asiakkaistamme niin Euroopassa kuin kansainvälisestikin ovat aloittaneet vuoden aikana siirtymisen sähköön. He näkevät selvästi, että päästöttömät kuljetukset ovat kasvava liiketoimintamahdollisuus. Olen erittäin luottavainen, että tämä suunta jatkuu ja vahvistuu nopeasti tulevina vuosina, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.

Eurooppa tarkoittaa EU:ta, mukaan lukien Norja, Sveitsi ja Iso-Britannia. Sisältää IHS Markitin toimittaman sisällön, ihsmarkit.com

Pohjois-Amerikka (USA ja Kanada), lähde: Wards Automotive, wardsauto.com

Australia, lähde: Truck Industry Council, https://www.truck-industry-council.org/

Brasilia, lähde: Anfavea, Brazilian Association of Automotive Vehicle Manufacturers, https://anfavea.com.br

Kiinnostaako autot ja liikenne? Tilaa tästä Autotodayn uutiskirje!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän