Volkswagenin legenda palaa – nyt sähköisenä

Kuva: Volkswagen.

Volkswagen herättää legendan henkiin! Maaliskuun alussa, Wolfsburgissa pääkonttoriansa pitävä automerkki paljastaa ensimmäisen täyssähköisen version uudesta buggystä.

Ottaen esimerkkiä suosituista Amerikan rantakirpuista, konseptiauto perustuu MEB-alustarakenteeseen, se näyttää kuinka monipuolinen uusi alustarakenne oikein on.

Täyssähköinen konseptiauto perustuu historiallisiin edeltäjiinsä, jotka löysivät kotinsa Kaliforniasta. Silloin ennen Kuplan alusta oli kaiken perusta, ja nyt MEB-alustarakenne osoittautuu yhtä joustavaksi.

Alkuperäistä tyyliä noudattaen tässä todellisen rantakirpun uudelleentulkinnassa ei ole kiinteää kattoa tai perinteisiä ovia, sen sijaan off-road renkaat ja avoimet sivukynnykset dominoivat ulkonäköä.

Kuva: Volkswagen.

Uutta MEB-alustarakennetta käyttävä konseptiauto osoittaa, että täyssähköautojen alustarakennetta voidaan käyttää muuhunkin kuin vain suurien määrien sarjatuotantomalleihin. Kuten Kuplan alustalla, MEB-alustarakenteella on mahdollista helpottaa pienivolyymisten mallien kehitystä.

Vapaa-ajan autojen ja Volkswagenin teknologian yhteinen historia on pitkä: Kuplan avomallista ja erikoisrungoista, joita valmistivat yritykset kuten Hebmüller ja Rometsch, täysin avoimiin malleihin kuten Meyers Manx buggy, Kuplan alusta mahdollisti luovuuden – ja joskus myös hyvin eksklusiivisesti räätälöidyt mallit – vuosikymmeniksi. Maailmanlaajuisesti valmistettiin noin 250 000 yksilöityä autoa, joko ainutkertaisina tai pieninä volyymeinä aina 1980-luvulle saakka.

Volkswagenin uusin, ainutlaatuinen malli, täyssähköinen konseptiauto buggy, saa maailmanensi-iltansa Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä (7.-17.3.2019).

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here