Volkswagenin ensimmäinen nelipyöräohjauksella varustettu auto on kohta täällä

13.6.2018 16.20

Uuden Touaregin myötä Volkswagen tuo markkinoille SUV-mallin, jonka nelipyöräohjausjärjestelmän avulla sekä etu- että takapyörät kääntyvät ajotilanteen mukaan.

Lisävarusteena saatava nelipyöräohjaus vaikuttaa eri tavoin alle 37 km/h ja yli 37 km/h nopeuksilla.

Alle 37 km/h nopeuksilla takapyörät kääntyvät automaattisesti vastakkaiseen suuntaan kuin etupyörät: kun etupyörät kääntyvät vasemmalle, sähköisesti ohjattu taka-akseli ohjaa takapyörät enintään viisi astetta oikealle, mikä parantaa ajoneuvon kääntyvyyttä.

Nelipyöräohjausjärjestelmä pienentää kääntöympyrän 12,19 metristä 11,19 metriin, minkä havaitsee erityisen hyvin autoa pysäköitäessä.

Ohjaaminen helpottuu myös perävaunua vedettäessä.

Yksi kohokohdista onkin uuden nelipyöräohjausjärjestelmän ja perävaunun peruutusavustimen yhdistelmä, jonka ansiosta auton ja perävaunun ohjaaminen on Volkswagenin mukaan helppoa ahtaissakin paikoissa.

Aina kun uudessa Touaregissa on vetokoukku, siinä on myös Trailer Assist -järjestelmä helpottamaan esimerkiksi peruuttamista perävaunun kanssa.

Jos ajoneuvon nopeus on yli 37 km/h, takapyörät kääntyvät ohjauspyörää käännettäessä samaan suuntaan etupyörien kanssa.

Tämä tekee ajamisesta sujuvampaa erityisesti maantie- ja moottoritienopeuksissa, sillä nelipyöräohjaus nopeuttaa auton kulkusuunnanmuutosta ja lisää vakautta kaistanvaihdoissa sekä esimerkiksi nopeissa ohituksissa ja äkillisissä väistöliikkeissä.

Lue myös tämä: Uusi Volkswagenin lippulaiva tulee Suomeen kesällä

Uusi nelipyöräohjaus ja ilmajousitus tarjotaan pakettina.

Pakettiin sisältyy myös sähköisesti säädettävät iskunvaimentimet ja jousituksen ajonaikaisen korkeudensäädön lisäksi ilmajousituksessa on erityinen lastausasento madaltamaan tavaroiden nostokorkeutta.  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän