Volkswagenilta 300-hevosvoimainen Golf GTI Clubsport

Kuva: Volkswagen.

Uusi kahdeksannen sukupolven Golf saa jälleen lisää vauhtia. GTI:n, GTE:n ja GTD:n jälkeen Volkswagen esitteli urheilullisen Golf-malliston seuraavan mallin: uuden Golf GTI Clubsportin.

Ensimmäinen Golf GTI Clubsport lanseerattiin vuonna 2016 ikonisen urheiluauton, GTI:n 40-vuotispäivänä. Sitä seuraa nyt uusi Golf GTI Clubsport, moderni kompakti urheiluauto, joka ei vakuuta ainoastaan tehokkaalla moottorillaan vaan myös huippuluokan ajodynamiikallaan.

Uuden Golf GTI Clubsportin ensiesittely avaa uuden luvun menestyksekkääseen Golf-tarinaan.

Kuva: Volkswagen.

Kahdeksannen Golf GTI -sukupolven lippulaivan teho on 221 kW (300 hv). Ominaisuuksien taustalla on mm. parannettu turbomoottori ja säädetty alustarakenne sekä upouusi, Saksan legendaariselle Nordschleife-radalle suunniteltu Nürburgring-ajoprofiili.

Golf GTI Clubsportin lukuisista uudistuksista merkittävimmät kehityskohteet ovat entistä ketterämpi 221 kilowatin tehoinen ja 400 Nm vääntävä turboahdettu moottori (EA888 evo4) sekä uuden Vehicle Dynamics Manager -järjestelmän hallitsema urheilualusta.

Uuden Golf GTI:n Vehicle Dynamics Manager -järjestelmä tuo merkittäviä suorituskykyetuja integroimalla elektronisen tasauspyörästön lukkojen (XDS) ja lisävarusteena saatavan mukautuvan alustansäädön (DCC) sivuttaisdynamiikkakomponentit.

Kuva: Volkswagen.

Ensimmäistä kertaa Vehicle Dynamics Manager -järjestelmän verkkoon on nyt liitetty myös Golf GTI Clubsportin vakiovarusteisiin kuuluva sähkömekaaninen etutasauspyörästön lukko.

Uusi Golf GTI Clubsport toimii myös kilparadoilla. Ilmavirtoja vastustavat vain GTI-malleille tyypillinen jäähdyttimen hunajakennosäleikkö sekä ja suuremmat aerodynaamiset siivet.

Takana huomio kiinnittyy Golf GTI Clubsportin uniikkiin tunnukseen, kaksiosaiseen kattospoileriin. Etu- ja takaspoilereilla on merkitystä muullekin kuin ulkoasulle – ne lisäävät merkittävästi urheiluauton tiehen painavaa voimaa.

Golf GTI Clubsport rullaa Wolfsburgin tuotantolinjalta vakiona 18-tuumaisilla alumiinivanteilla.

Erikoisdiffuusori, 10 milliä normaalia GTI:tä matalampi kori ja leveämmät kynnyslistat lisäävät urheilullista kokonaisvaikutelmaa. Uutta ovat myös ovaalinmuotoiset reunoille sijoitetut pakoputket, jotka korvaavat urheilupakoputkiston pyöreän pään.

Myös sisätiloissa on lukematon määrä GTI-erityisominaisuuksia, kuten urheilulliset, kovemmassakin vauhdissa tukea tarjoavat ArtVelours -istuimet sekä urheilullinen, seitsenvaihteisen dsg-kaksoiskytkinvaihteiston vaihteenvalitsimilla varustettu ja rei’itetyllä nahalla osin päällystetty ohjauspyörä.

Kuva: Volkswagen.

Volkswagen jatkaa uudella Golf GTI Clubsportilla huippusuorituskykyisten GTI-mallien perinnettä.

Ensimmäinen Golf GTI Clubsport lanseerattiin vuonna 2016 ikonisen urheiluauton 40-vuotispäivänä. Clubsport-sarjan ensimmäinen edustaja kehitti tehoa 195 kW (265 hv) ja tuotti boost-toiminnon avulla jopa 213 kW (290 hv).

Tätä mallia seurasi samana vuonna 228 kW (310 hv) tehoinen Golf GTI Clubsport S, jota valmistettiin rajoitettu 400 yksilön erä.

Kilpakuljettaja Benjamin Leuchter ajoi toukokuussa 2016 Golf GTI Clubsport S:llä Nürburgringin Nordschlefessa uuden etuvetoisten autojen kierrosennätyksen 7 minuuttia ja 49,21 sekuntia.

Suomessa uuden Golf GTI Clubsportin myynti alkaa marraskuussa 2020.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here