Volkswagen Transporter esiteltiin ensimmäisen kerraan tasan 70 vuotta sitten

Volkswagen T1:n tuotanto alkoi marraskuussa 1949 ja auto ensiesiteltiin lehdistölle 12.11.1949.

Ensimmäisenä vuonna T1:tä valmistettiin 8 autoa – 6 pakettiautoa, 1 Kombi ja 1 pikkubussi. Vuoden 1950 lopussa tuotanto oli jo yli 8 000 autoa. Suomeen ensimmäiset T1-pakettiautot toimitettiin vuonna 1950.

Volkswagen T1 ja T2 -mallistoon kuuluvia matkailuautoja nimettiin mm. Euroopan kauneimpien kaupunkien mukaan ja T2-mallistosta löytyy myös Helsinki-nimen saanut malli.

Volkswagen T1:n eri versiot palvelivat jo silloin montaa käyttötarkoitusta. Niitä oli ambulansseina, poliisiautoina, takseina ja orkesterien kuljetusvälineinä sekä SA-kilpisinä armeijalla ja leijona-kilpisinä muilla valtion laitoksilla ja Transporteria pystyi myös rakentamaan monin eri tavoin.

VW:n tiedotteen mukaan lehdistö otti uutuuden innostuneena vastaan sillä T1 oli virtaviivaisempi ja paremmin viimeistelty kuin kilpailijansa. Se oli poikkeava myös rakenteen tasapainoisuuden ansiosta.

Transporter-historiikissa todetaan seuraavaa: ”Kilpailijat alkoivat näyttää toivottoman vanhanaikaisilta, koska niiden kulmikas ulkomuoto ja tehottomat kaksitahtimoottorit kuuluivat menneisyyteen.”

Kuudes sukupolvi nyt Suomessa

Nyt 70 vuotta myöhemmin Volkswagen Transporterin kuudennen sukupolven uudistunut mallisto on saapunut Suomeen.

Vuoden ensimmäisen kymmenen kuukauden aikana Suomessa on rekisteröity 12 555 pakettiautoa. Volkswagen on VW:n tiedotteen mukaan pakettiautojen markkinajohtaja Suomessa 23,9 % markkinaosuudella.

Volkswagen jatkaa sekä automaattivaihteisten että nelivetoisten pakettiautojen selkeänä markkinajohtajana. Volkswagenin markkinaosuus automaattivaihteisissa pakettiautoissa on 35,5 % ja nelivetoisissa pakettiautoissa 45,6 %.

Suomen ostetuin yhtä korimallia edustava pakettiautomalli on tänäkin vuonna ollut Volkswagen Transporter 1 873 rekisteröinnillä.

Transporterin markkinaosuus kaikista Suomen pakettiautoista on 14,9 % ja Volkswagen Transporter on Volkswagenin tiedotteen mukaan myös sekä nelivetoisten että automaattivaihteisten pakettiautomallien markkinajohtaja.

Katso myös tämä: Volkswagen Transporter, Caravelle ja Multivan -mallisto on uudistunut ja hinnoiteltu

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here