Volkswagen ID.3 -perheeseen uusia malleja

Ensimmäiset uudet Volkswagen ID.3. 1ST Edition -täyssähköautot on jo luovutettu asiakkaille. Nyt tilauskirjat aukeavat ID.3 -malliston seuraaville varusteluversioille: Life, Business, Family ja Tech sekä Tour.

Volkswagen ID.3:n varusteluversiot Life, Business, Family ja Tech on varustettu 58 kWh:n akulla (Pro Performance). Sähkömoottori tuottaa tehoa 150 kW (204 hv) ja maksimivääntö on 310 Nm. Näillä arvoilla ID.3 kiihtyy 0–100 km/h 7,3 sekunnissa. Toimintamatka on 420 kilometriä (WLTP).

Volkswagen ID.3:n varusteluversio Tour on puolestaan varustettu suurimmalla 77 kWh akulla (Pro S). ID.3 Tour on aina nelipaikkainen ja sen toimintamatka on 550 kilometriä (WLTP).

Uusien Volkswagen ID.3 -varusteluversioiden erittäin kattaviin vakiovarusteisiin kuuluvat mm. lämpöpumppu, lämmitettävä nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä, mukautuva vakionopeudensäädin ja ympäristönvalvontajärjestelmä hätäjarrutustoiminnolla, puheohjaus, led-ajovalot, digitaalinen mittaristo, navigointilaite Discover Pro 10 tuuman kosketusnäytöllä, langaton älypuhelinliitäntä (saatavana myöhemmin ohjelmistopäivityksenä), kaistanpitoavustin, pysäköintitutkat edessä ja takana, 18 tuuman teräsvanteet sekä usb c -pistokkeet.

Kuva: Volkswagen.

Lisäksi mukaan tulee julkisiin latauslaitteisiin sopiva Mode 3 -kaapeli (Type 2). Myöhemmin ohjelmistopäivityksellä on saatavana myös etäohjattu esilämmitys/jäädytys akkuvirralla 1-alueisen Climatronic-ilmastoinnin yhteydessä.

Volkswagen ID.3 Business ja Family -varusteluversioissa on edellä mainittujen vakiovarusteiden lisäksi mm. led-matriisiajovalot, Ambiente-valaistus ohjaamossa (30 eri väriä), peruutuskamera ja avaimeton lukitus/avaus. Sekä Family- että Tech-varustelutasoihin kuuluu myös panoraamakatto sähköisellä kaihtimella.

ID.3 Tech- ja Tour-varusteluversiossa on vielä lisäksi Volkswagenin uusimman sukupolven kuljettajaa avustavia järjestelmiä mm. osittain automatisoitua ajamista tukeva Travel Assist, hätätilanneavustin, kaistanvaihtoavustin sekä tuulilasinäyttö (lisätyn todellisuuden toiminnolla).

Nämä viisi uutta Volkswagen ID.3 -varusteluversiota ovat nopean toimituksen autoja ja niiden toimitukset alkavat jo syksyllä 2020.

Tänä vuonna toimitettavissa autoissa ei ole vielä aktivoituna App Connect -toimintoja eikä tuulilasinäytön lisätyn todellisuuden ominaisuuksia.

Nämä ominaisuudet päivitetään autoihin ohjelmistopäivityksellä vuoden 2021 ensimmäisen kvartaalin aikana. Mikäli on valmis odottamaan auton toimitusta alkuvuoteen 2021 silloin autossa on jo kaikki toiminnot käytössä luovutushetkellä.

Kuva: Volkswagen.

Volkswagen ID.3 Pure ja muu normaalimallisto

Volkswagen ID.3:n Life-varusteluversion hinnat alkavat 38 886 eurosta ja isoimmalla akulla varustetun Tour-varusteluversion puolestaan 48 964 eurosta.

Saksassa alle 30 000 euroa maksavan ID.3 Pure -perusversion myynti alkaa Suomessakin vuoden 2021 ensimmäisellä kvartaalilla.

Katso tästä muita juttuja ID.3-mallista.

Suomessa ID.3. Pure -malliversion arvioitu alkaen hinta on noin 31 900 euroa. Myös tähän on saatavilla valtion myöntämä 2 000 euron täyssähköauton hankintatuki, jolloin alkaen hinta tulee jäämään alle 30 000 euron. ID.3 Pure on varustettu 45 kWh akulla ja sen toimintamatka on noin 330 km (WLTP).

Myös muiden normaalimallistoon kuuluvien malli-/akkuversioiden myynti alkaa Suomessa alkuvuodesta 2021. Arvioidut hinnat muille malleille liikkuvat 33 500–41 700 euron välissä, ja ne tullaan vahvistamaan myöhemmin tämä vuonna.

Volkswagen ID.3 -malliston hinnasto ja lisävarustehinnasto:
http://bit.ly/VolkswagenID3MallistoHinnastojaLisävarustehinnasto

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

 

1 KOMMENTTI

  1. Eli +50 k€ tulisi maksamaan isoimmalla akulla ja parilla lisävarusteella (senkään 77 kwh akun koko ei viel riitä, kun moottoritienopeudet syö akun rangesta noin puolet, pakkanen osan + akun varaustaso olisi hyvä olla 20-80 % välillä eli 40 % on siinäkin jo hukassa).

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!