Volkswagen Amarok kasvanut kuorma-autoksi

Uusimpana täydennyksenä Amarok-mallistoon on saapunut myös kuorma-autoversio.

Volkswagen Amarok valittiin vuoden 2018 avolavaksi maailmassa. Viime vuonna Amarok oli Suomen kolmanneksi suosituin avolavamalli, 277 kappaleen rekisteröinnillä.

Kuorma-autoversio on saatavilla Amarok V6 3,0 TDI:n molempiin tehoversioihin – 150 kW tai 190 kW. Amarokin kuorma-autoversion suurin sallittu kokonaispaino on 3 510 kg ja sen vetopaino on maksimissaan 3 300 – 3 500 kg.

Vaihteistoksi on valittavissa 6-vaihteinen manuaalivaihteisto alennusvaihteella ja kytkettävällä nelivedolla tai 8-vaihteinen automaattivaihteisto jatkuvatoimisella nelivedolla.

Kuorma-automuutosta varten Amarokiin tarvitaan muun muassa nopeudenrajoitin (89 km/h), kuorma-autojen valomääräysten mukaiset suuremmat sivuvilkut ja kaksi kappaletta lisää kuormasidontalenkkejä lavalle.

Lisäksi Amarokin kuorma-autoon asennetaan taka-akseliin lisäilmajouset vahvistettujen lehtijousien lisäksi. Ajopiirturivalmius on saatavana Amarokiin tehdasasennettuna.

Amarokin kuorma-autoversion ajoneuvoluokka on N2G kevyt maastokuorma-auto, ja tarvittava ajokorttiluokka on tällöin vähintään C1. Amarokin kuorma-autoversiossa on viisi istuinpaikkaa.

Amarokin kuorma-autoversio on saatavilla Comfortline-, Highline- tai Aventura-varustelutasoilla.

Vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa ajonvakausjärjestelmä Offroad-toiminnolla, ilmastointi, automaattitoiminen polttoainekäyttöinen lisälämmitin, vakionopeudensäädin, monitoiminäyttö, vetokoukkuvalmius, kolme 12V-pistorasiaa sekä molempien etuistuinten korkeudensäätö ja radio.

Amarokin kuorma-autoversion muutostyöt tehdään Suomessa yhteistyössä Truck Masters Finland Oy:n kanssa. Truck Masters tekee kaikki muutostoimenpiteisiin liittyvät testaukset ja huolehtii hyväksynnöistä. Amarokin kuorma-autojen myynnistä ja huollosta huolehtii Volkswagen-jälleenmyyjäverkosto.

Volkswagen Amarok kuorma-auton hinnat alkavat 50 300 eurosta (Volkswagen Amarok Comfortline 3,0 TDI, 150 kW, 4Motion, manuaalivaihteisto).

Volkswagen Amarok kuorma-autohinnasto.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!