Viime vuoden Kuljetuskuutio jaettin Merja Kyllöselle

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry luovuttaa vuoden 2018 Kuljetuskuutio-palkinnon europarlamentaarikko Merja Kyllöselle.

Liikenneministerinäkin toiminut Kyllönen on merkittävällä tavalla puolustanut suomalaisen maanteiden tavaraliikenteen etuja EU:n lainvalmistelussa.

Merja Kyllönen on toiminut Euroopan parlamentissa liikenteen säännöksiä valmistelevan TRAN-valiokunnan jäsenenä ja vaikuttanut aktiivisesti maanteiden tavaraliikenteen kannalta keskeisen säädöskokonaisuuden, liikkuvuuspaketin (mobility package) painotuksiin Suomen kannalta myönteisellä tavalla, todetaan SKAL:n tiedotteessa.

Liikkuvuuspaketin käsittelyssä Kyllönen on lähetettyjä työntekijöitä koskevan säädösehdotuksen esittelijänä pyrkinyt ratkaisuun, jossa muun muassa kabotaasiliikenteessä* kuljettajalle maksettaisiin kunkin maan sisäisessä liikenteessä edellytettyä palkkaa.

Tämä loisi perustan tasapuoliselle kilpailulle sekä harmaan talouden torjunnalle kuljetusmarkkinoilla.

Kyllönen on edistänyt tasapuolista kilpailua myös Suomen sisäisillä kuljetusmarkkinoilla tekemällä kirjallisen kysymyksen Euroopan komissiolle traktoreiden erityisasemasta kaupallisessa tavaraliikenteessä.

Maanteiden tavaraliikenteen toimintaympäristön edistäminen Suomen kansallisia etuja palvelevalla ja kestävällä tavalla oli perusteena, kun SKAL:n hallitus myönsi Merja Kyllöselle vuoden 2018 Kuljetuskuutio-palkinnon.

– Suomen kaltaisella pienellä maalla ei ole EU:ssa paljonkaan sananvaltaa, ellemme tee tiivistä yhteistyötä kaikkien päätöksentekoon osallistuvien tahojen kanssa. Merja Kyllönen on osannut verkostoitua ja hän on toiminut Suomen ja kuljetusalan hyväksi, toteaa SKAL:n puheenjohtaja Teppo Mikkola.

Merja Kyllönen

Euroopan parlamentin jäsenenä vuodesta 2014 toiminut kainuulainen Merja Kyllönen aloitti uransa valtakunnanpolitiikassa kansanedustajana (Vas.) vuonna 2007. Hän toimi liikenneministerinä Jyrki Kataisen II-hallituksessa 2011–2014. EU:ssa Kyllönen on erikoistunut liikenteeseen ja matkailuun liittyviin kysymyksiin.

Kuljetuskuutio-palkinto

Kuljetuskuutio on tunnustuspalkinto, jonka Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry myöntää vuosittain määrätietoisesta työstä suomalaisen kuljetuselinkeinon hyväksi. Vuoden 2017 Kuljetuskuutio myönnettiin Porokellolle porokolarien torjunnasta ja monialaisesta yhteistyöstä. 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän