Viikonloppuna pääsee tutustumaan Opel Grandland X -katumaasturiin

13.10.2017 15.40

Opel Grandland X -katumaasturi on nyt Suomessa. Mallin myynti alkaa Suomessa aikaisemmin kuin muualla Euroopassa. Uusi malli esitellään jälleenmyyntiliikkeissä viikonloppuna.

Grandland X:ssä on runsaasti uusimman teknologian Infotainment- ja mukavuusvarusteita sekä kuljettajaa avustavia järjestelmiä kuten esimerkiksi etutörmäysvaroitin automaattisella hätäjarrutuksella ja jalankulkijan tunnistuksella, kuljettajan vireystilan valvonta, edistynyt pysäköintiapu ja 360 asteen lintuperspektiivinäkymän tarjoava kamera. 

Mukautuva vakionopeussäädin ja pysäytystoiminto ylläpitävät halutun nopeuden ja etäisyyden edellä olevaan ajoneuvoon kiihdyttäen ja jarruttaen tarpeen mukaan.

Autoon saa myös AGR-sertifioidut ergonomiset istuimet, ohjauspyörän lämmitys, etu- ja takaistuimien lämmitys sekä jalan heilautuksella avattava takaluukun.

Erityisvivahdetta kaipaava voi muokata autostaan kaksivärisen valitsemalla Innovation-varustetasossa katon väriksi mustan.

Niin ikään valinnaisvarusteena saatava panoraamalasikatto päästää valon tulvimaan auton sisätiloihin. Auton tavaratilan koko on 514 – 1652 litraa.

Kaikissa Grandland X:issä on Opelin henkilökohtainen yhteys- ja palveluavustaja Opel OnStar, joka voi huolehtia muun muassa hotellihuoneen varaamisesta[1] ja pysäköintipaikan hausta[2]. Yhteensopivat matkapuhelimet voidaan ladata langattomasti induktiivisella latauksella.

Grandland X on varustettu AFL led -ajovaloilla. Lisäksi autossa on kaarrevalot, kaukovaloavustin ja automaattinen kantamansäätö.

Alkuun kaksi moottoria

Aluksi moottorivalikoimaan kuuluu kaksi taloudellista moottorivaihtoehtoa, jotka ovat saatavana joko kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla tai kuusiportaisella automaattivaihteistolla. Start/Stop-järjestelmä on vakiovarusteena. 

Kevytmetallisen, ahdetun 1,2 litran suorasuihkutusbensiinimoottorin teho on 130 hv (NEDC-polttoaineenkulutus yhdistetty 5,1-5,2 l/100 km; CO2 117-120 g/km) ja 1,6-litraisen dieselversion teho 120 hv (NEDC-polttoaineenkulutus yhdistetty 4,0-4,3 l/100 km, CO2 104-112 g/km).

Valinnaisvarusteena tarjolla on elektroninen Intelligrip-pidonhallintajärjestelmä. Järjestelmän avulla kuljettajalla on valittavanaan viisi erilaista ajotilaa. Järjestelmä sopeuttaa vääntömomentin jaon etupyörille, sallii pyörien luiston tarvittaessa sekä säätää automaattivaihteiston vaihtamispisteitä sekä kaasupolkimen vastetta.

Opel Grandland X:n bensiinimoottorisen version hinnat alkavat 25 906 eurosta ja dieselmoottoriversion 26 167 eurosta.

[1] Booking.com:in kautta. Edellyttää sähköpostiosoitetta ja luottokorttia.
[2] Parkoped

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän