Vanhemmilla autoilla paljon ajavat huollattavat vähemmän autojaan

Klikkaa kuvaa isommaksi.

1.2.2018 11.00

AutoJerry.fi palvelussa on välitetty autonomistajille yli 600 000 huoltotarjousta joiden tilastollinen tarkastelu voi olla hyvinkin mielenkiitoista. 

Tiedotteen mukaan Autojerry tutki kuinka paljon AutoJerry.fi-palvelussa valituissa kaupungeissa pyydetään pelkästään öljynvaihtoa ja kuinka paljon pyydetään laajempia kausi- tai määräaikaishuoltoja.

Ensimmäisestä kuvasta voidaan havaita, että laajempien huoltojen osuus tarjouspyynnöistä on suurinta Etelä-Suomen kaupungeissa: Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Turussa.

Kun puolestaan öljynvaihtojen suhteellinen osuus on selkeästi suurinta Rovaniemellä ja Oulussa.

Autojerry otti mukaan vertailuun myös Trafin tilastoista keskiarvon autokannan ensirekisteröintivuodesta eri kaupungeissa.

Vertaamalla näitä kahta kuvaajaa näkee, että ajoneuvojen ikä ja keskimääräiset ajokilometrit selittävät osaltaan eroja.

Ajokilometrejä tulee vuodessa eniten Oulussa, jossa ajetaan keskimäärin 21 000 kilometriä vuodessa. Seuraavaksi eniten ajetaan Rovaniemellä.

Lisäksi edellä mainituissa kaupungeissa on myös vanhin autokanta Autojerryn tilaston vertailukaupungeista.

Vähiten ajetaan Turussa, jossa laskennallinen kilometrimäärä vuodessa on noin 16 000.

Tilastoista voi päätellä, että vanhemmalla ajoneuvolla paljon ajavat autoilijat eivät usein koe tarpeelliseksi teettää kattavaa huoltoa, vaan teettävät vain pakolliset huoltotoimenpiteet kuten moottoriöljyn ja suodattimen vaihdon.

Voi myös olla, että laajat määräaikaishuollot mielletään autoilijoiden keskuudessa usein tarpeelliseksi lähinnä uudempiin ja vähemmän ajettuihin autoihin, todetaan Autojerryn tiedot

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here