Valtteri Bottas yllätti 6-10-vuotiaat kuljettajanalut Pippon kartingradalla

Niki Soukkio

31.5.2017 22.10

AKK:n nuorisourheiluhanke Flying Finn 100 sai tukijoiltaan mieluisan lahjoituksen, kun F1-tähti Valtteri Bottas sekä Lahti Region luovuttivat hankkeeseen liittyvän karting-auton Lahden FK-kerholle keskiviikkona Pippon radalla järjestetyssä tilaisuudessa.

Paikalle ajokouluun saapuneille 6-10 -vuotiaille kuljettajanaluille Bottaksen vierailu tuli riemukkaana yllätyksenä, joka tuskin hetkeen unohtuu.

Flying Finn 100 on suomalaisen autourheilun lajiliiton AKK:n ponnistus, jonka tavoitteena on kerätä yhdessä yhteistyöyritysten ja autourheilutähtien kanssa Suomen valtion 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi sata uutta junior kart -kilpa-autoa, jotka ohjataan autourheiluseurojen nuorisotoimintaan ympäri Suomea.

Hanke huipentuu heinäkuussa 22.-23.7. Alahärmän PowerParkissa ajettavaan kartingin EM-osakilpailuun, Flying Finn 100 Raceen.

Tällä hetkellä kasassa on yhteensä noin 60 junior kart -kilpuria, joiden saattaminen AKK:n jäsenseurojen käyttöön on aloitettu jo alkuvuodesta.

Nyt Lahden FK-kerholle lahjoitettu Flying Finn 100 junior kart on maalattu Lahti2017-kisaväreillä ja numeroitu Bottaksen mukaan numerolla 77.

Luovutustilaisuudessa F1-sankarinsa ympärillä parveilleiden innokkaiden kuljettajanalkujen perusteella on helppo uskoa, että Lahti Regionin hankkima auto pääsee hankkeen puitteissa todelliseen tehokäyttöön.

– Lahjoituksella varmistetaan, että nuorilla on mahdollisuus harrastaa moottoriurheilua. Olen mielelläni mukana tässä hankkeessa. Kotiseutuni valtti on upeat ja monipuoliset mahdollisuudet liikkua ja harrastaa, Bottas kuvailee lähtökohtiaan tukijoukoissa toimimiselle.

AKK Sports Oy:n promoottori ja Flying Finn 100 -hankkeen vetäjä, Jani Backman, iloitsee lahjoituksesta ja toivoo myös vuoden toiselle puoliskolle yhtä hienoa keräyssaldoa.

Lahden FK-kerho iloitsee lahjoituksesta

Lahden FK-kerhon hallituksen puheenjohtaja Risto Salonen on lahjoituksesta innoissaan. Kerhon jäsenmäärä tuplaantui Valtteri Bottaksen ensimmäisen formula-sopimuksen myötä ja kasvua tulee nyt vuosittain.

– Lahden FK-Kerhon tarkoitus on yhdistää Lahden seudun karting-autoilun harrastajat ja kilpailijat, luoda yhteishenkeä sekä ohjata nuoria kehittävän harrastuksen pariin. Valtterin esimerkki on valtavan tärkeä harrastajille sillä täältähän Valtteri on aikoinaan aloittanut. Valtteri on suuri esikuva nuorille ajajille, Lahden FK-kerhon puheenjohtaja Risto Salonen summaa.

 

Edellinen artikkeliEmma Kimiläinen: "Ahvenisto on Suomen hienoin moottorirata"
Seuraava artikkeliNäiden merkkien kuljettajilla olisi paljon parannettavaa: Audi, BMW ja Mercedes-Benz

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here